Prvi 940 pregleda 07. studenoga 2020.

Analitičari američkih izbora postali zvijezde na TikToku

chefjustinchapple/TikTok

"Na ovaj način se milenijalci i generacija Z povezuju sa svojim vršnjacima. Tako sudjeluju u oblikovanju političkog diskursa", objasnili su stručnjaci!

Izbori za predsjednika SAD-a ovih dana su, uz vijesti o pandemiji, tema broj jedan u cijelom svijetu. Svi nestrpljivo prate izbore kako bi saznali tko će osvojiti novi mandat. Tako su se Tiktokeri zaigrali i stvorili nove zvijezde ove platforme, piše CNN.

Ne, oni nisu pjevači, glumci ni influenceri, oni su izborni analitičari. Trenutno su na TikToku jako popularna dvojica tv analitičara koji svakodnevno prikazuju stanje glasanja u SAD-u, John King i Steve Kornacki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Call it @johnkingcnn

A post shared by Marianne Brophy Ritchie (@marianner22) on

Fanovi ovih analitičara snimaju 'Fancam' videa u kojem Johnu i Steveu iskazuju poštovanje i govore da ih zabavljaju tijekom ovih im nestrpljivih dana.

Ovo je jedan primjer takvog videa za Joha Kinga:

@gorl.in.red

john king for president

♬ Perr Stan Nicki - Acidb4by🤩🤍

A ovo za Stevea:

@simps4snape

UGH THE WAY THIS MAN KNOWS HIS WAY AROUND A MAP 🥵😩💦💦💦🤤🧎🏻‍♀️*this is not correlated to the number of white claws I’ve had ##stevekornacki ##msnbc

♬ One Wish - Ray J

Ovakva TikTok videa objavljuju najčešće mladi. Profesorica Ioana Literat sa Sveučilišta Columbia je objasnila zašto objavljuju takva videa:

"TikTok je njihovo područje, njihova javna sfera. Na ovaj način se milenijalci i generacija Z povezuju sa svojim vršnjacima. Tako sudjeluju u oblikovanju političkog diskursa. Ovakve prakse će se nastaviti."

"Ova platforma je područje na koje preusmjeravaju i rješavaju se svoje tjeskobe", nadodala je.

Analitičari su oduševljeni

John King i Steve Kornacki su oduševljeni popularnošću na TikToku. Steve je i sam objavio video na TikToku na kojem se zahvaljuje publici, a John im je zahvalio jer se na ovaj 'TikTok' način povezuje sa sinom koji na njemu ima svoj profil. Obojici im je drago što ljudi na taj način pridonose svojoj zajednici i pokazuju koliko ih je briga za vlastitu budućnost.

Tvoja reakcija?