Prvi 259 pregleda 12. travnja 2022.

Baka iz Ukrajine napokon se susrela sa svojim ljubimcem

Debbie Deegan/Twitter

Hrabri volonteri uočili su da je Violeta jako tužna bez svog ljubimca i teško bez njega funkcionira pa su poduzeli sve kako bi ih ponovno spojili. Violeta ne skida osmijeh s lica otkako je opet u društvu svog psića, pogotovo nakon što je mislila kako ga nikad više neće vidjeti

Baka Violeta (86) iz Ukrajine ponovno u zagrljaju drži svog ljubimca, labradoricu Tashu. Violeta je pobjegla iz Ukrajine par tjedana nakon ruskog napada na njezinu domovinu. Putovala je kroz Moldaviju, Rumunjsku i Austriju da bi se na kraju smjestila u Irskoj. Njezin pas Tasha je krenula na put s vlasnicom, ali morala ju je ostaviti u Rumunjskoj na čuvanju jer fizički više nije mogla putovati s njom, piše Her.

Humanitarna radnica Debbie Deegan pomogla je Violeti i obitelji da se smjeste u Irskoj. Imali su problema jer Violeta nije imala putovnicu. No, nije to bio jedini problem... Debbie je vidjela koliko je Violeti teško bez ljubimca i morala je nešto poduzeti.

"Nije se dobro snalazila bez Tashe pa smo kontaktirali obitelj u Rumunjskoj i organizirali prijevoz ljubimca kroz osam granica", ispričala je Debbie.

Nakon dva tjedna, Tasha se konačno vratila vlasnici koja je mislila da je više nikad neće vidjeti.

"Čim smo otvorili vrata, primila je psa u naručje i nije ga ispuštala. Pas je oduševljeno skakao, a ona mu je govorila koliko joj je žao što ga je morala napustiti", ispričali su volonteri. No, najvažnije je da su Tasha i Violeta sada ponovno zajedno. Da im bude barem malo lakše u ovim užasno teškim vremenima...

Tvoja reakcija?