Prvi 556 pregleda 24. siječnja 2023.

Je li Beyonce htjela sakriti nastup u Dubaiju?

canva/screenshot/twitter

Beyonce se suočava s kritikama nakon što je navodno prihvatila 24 milijuna dolara za nastup povodom otvaranja novog hotela u Dubaiju unatoč anti-LGBTQ politici Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Beyoncé je velika ikona za mnoge homoseksualce, stoga je LGB Alliance duboko razočaran što je Beyoncé pristala održati unosan koncert u Dubaiju, gdje su istospolni seksualni odnosi kazneno djelo, potencijalno kažnjivi smrću", rekla je Bev Jackson suosnivačica britanske zagovaračke skupine LGB Alliance.

Možda te zanima... Ovo je hotel koji je Beyonce otvorila za 24 milijuna dolara

Unatoč planu da smanje publicitet zabranom snimanja i prisiljavanjem sudionika da zaključaju svoje telefone prije nastupa, snimke su procurile po društvenim mrežama. Postavlja se pitanje je li njezin tim pokušao sakriti nastup?

@shawnonthemove The Queen has arrived in DUBAI #fyp #beyonce #beyonceknowles #royalatlantis ♬ original sound - Shawnonthemove

Obožavatelji su dugo nastojali da umjetnici otkažu koncerte u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji zbog ozbiljnog kršenja ljudskih prava u tim zemljama.

Jedna od najpoznatijih londonskih drag kraljica pita se postoje li za 'cancel culture' dvostruka pravila?

Nicki Minaj se 2019. povukla iz nastupa na Jeddah World Fest u Saudijskoj Arabiji nakon što je Zaklada za ljudska prava zatražila da se povuče. Justin Bieber nastupio je 2021. na Grand Prixu Saudijske Arabije unatoč tome što su ga aktivisti pozivali da otkaže. Shakira, Dua Lipa i brojni su odbili nastupiti na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru zbog sličnih optužbi. 

Beyonce nije otpjevala niti jednu pjesmu s vrlo hvaljenog albuma Renaissance iz 2022. koji je navodno bio ljubavno pismo pionirima i zajednicama crne i queer plesne glazbe. Album je posvetila svom gay ujaku koji ju je upoznao sa svijetom glazbe, a umjesto toga pjevala je svoje stare hitove. 

Njezin tim se još nije oglasio, ali obožavatelji su podijeljenog mišljenja. 

 

POGLEDAJTE ČETVRTU EPIZODU SERIJALA 'CIMERI' NA JOOMBOOS YOUTUBEU!

 | Autor:

Tvoja reakcija?