Prvi 806 pregleda 30. svibnja 2018.

Bi li pojeo mlijeko od žohara?

Znamo da ne zvuči baš primamljivo, ali znanstvenici su na temelju nedavnih istraživanja otkrili kako bi upravo hrana određenih vrsta žohara mogla biti izrazito hranjiva za ljudski organizam.

Riječ je naime o žoharima s Pacifika koji jedini od te vrste svoja jajašca ne polažu već ih ženke nose u sebi, a nakon “poroda” hrane bijelom tekućinom baš poput sisavaca. Ova vrsta je već duže vrijeme bila predmet istraživanja skupine znanstvenika, a njihova istraživanja su ih dovela do spoznaje kako mlijeko ovih žohara sadrži znatno veću hranidbenu vrijednost od bivoljeg mlijeka.

via GIPHY

Naime, ženke svoje mlijeko imaju pohranjeno u malenim vrećicama koje prilikom probijanja ispuštaju čestice kristalnog efekta koje sadrže visoke postotke proteina i aminokiselina koje pospješuju rast i razvoj živog bića. Istraživanja su čak provedena na malenim kornjačama koje su se hranile ovim čarobnim napitkom te se razvijale brže i jače od prosječnih kornjača.

via GIPHY

Upravo su nas ovakva istraživanja dovela do toga da se zapitamo hoće li upravo mlijeko žohara uskoro postati skupa delicija.

 | Autor:
Piši nam u komentare bi li se ikada odvažio/la ujutro umjesto kave s kravljim mlijekom popiti malo kave s žoharevim mlijekom.

Vrijeme je da se podsjetiš kako zvuči najbolja navijačka pjesma ovoga ljeta!

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • misskiss

    Mislim da cu ipak preskocit
  • kbc74dnr1992

    zašto ne, ja isto volim probati nove stvari