Prvi 832 pregleda 25. svibnja 2022.

Bliži se kraj kvalifikacija: Ostala su još tri grada

Renato Branđolica/Pro Sport

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija oboreni su brojni rekordi kada je riječ o broju sudionika u gradovima u kojima se održava Erste Plava liga, ali i o broju školaraca iz pojedinih škola

Erste Plava liga nastavlja se kvalifikacijama u Čakovcu i Vukovaru, a završava kvalifikacijskim natjecanjem u Zagrebu. Školarci će se ponovno natjecati u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini plasirat će se na finale Erste Plave lige.

 | Autor: Renato Branđolica/Pro Sport Renato Branđolica/Pro Sport

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija oboreni su brojni rekordi kada je riječ o broju sudionika u gradovima u kojima se održava Erste Plava liga, ali i o broju školaraca iz pojedinih škola. Budući da su do kraja ostala još natjecanja u tri grada, nema sumnje da će biti oboren i rekord u ukupnom broju djece koja su nastupila u jednoj sezoni.

U četvrtak će se učenice i učenici 1. do 6. razreda osnovnih škola iz Međimurja i okolnih županija nadmetati na stadionu SRC Mladost u Čakovcu. Organizator natjecanja je atletski klub Međimurje koji je već godinama među 10 najboljih klubova u Hrvatskoj. 

 | Autor: Renato Branđolica/Pro Sport Renato Branđolica/Pro Sport

Klub ima atletske škole u Čakovcu, Prelogu i Svetom Juraju na Bregu koje okupljaju djecu u dobi od 6 do 10 godina, pa je prepoznao Erste Plavu ligu kao projekt kojim može dodatno popularizirati atletiku i privući djecu koja se žele baviti sportom u klub i atletske škole.

U petak će Erste Plava liga ponovno biti na istoku Hrvatske. Nakon što je ovogodišnja sezona započela u Osijeku, školarci će se sada okupiti u Vukovaru. 

 | Autor: Renato Branđolica/Pro Sport Renato Branđolica/Pro Sport

Na novouređenom atletskom stadionu ugostit će ih AK Vukovar, klub čiji su ciljevi promicanje, poticanje i razvoj atletskog sporta na području grada Vukovara i cijele županije, a osobito sportadjece i mladeži.

Kvalifikacije Erste Plave lige 2022 završavaju 9. lipnja u Zagrebu, gdje će se na atletskom stadionu ŠRC Mladost loviti posljednje pozicije za plasman u finale lige. Organizator natjecanja u Zagrebu, ujedno i glavni organizator cijele lige, je AK Pro Sport.

Sve informacije o Erste Plavoj ligi i prijavama na natjecanje dostupne su na ovoj web stranici!

ČAKOVEC

četvrtak, 26.5. od 15 do 19 sati u SRC Mladost

VUKOVAR

petak, 27.5. od 16 do 20 sati na Atletskom stadionu Vukovar

ZAGREB

četvrtak, 9.6. od 16 do 20 sati na Atletskom Stadionu ŠRC Mladost

Tvoja reakcija?