Prvi 2053 pregleda 03. svibnja 2019.

Borba s anoreksijom: 'Roktali su kad sam prošla kraj njih'

recoveryfoodforeva/Instagram

Mislili su da je smiješno rugati se nekome na osnovu izgleda pa im je odlučila odgovoriti i objasniti kroz što zapravo prolazi

Poremećaji u prehrani postali su sve učestaliji u 'modernom' svijetu, sve više djevojaka i mladića suočava se s teškim fizičkim i psihičkim bolestima. Da se i dvatesetogodišnja Eva bori s istima nisu znali tinejdžeri koji su joj se odlučili rugati na račun njezinog izgleda. Za Bored Pandu ova je djevojka, koja se trenutno oporavlja od anoreksije, odlučila podjeliti svoju tešku priču.

 | Autor: recoveryfoodforeva/Instagram recoveryfoodforeva/Instagram

Na desnoj slici možeš vidjeti kako je izgledala prije četiri godine, a na lijevoj kako izgleda sada. Tinejdžeri su ismijavali Evu smatrajući je debelom i pritom su roktali. Kako se tada osjećala objavila je na Twitteru:

"Kad sam vas čula kako rokčete, srce mi je počelo preskakati i trudila sam se ponašati normalno i ne plakati. Moje loše misli preuzele su kontrolu nad mojim zdravim mozgom i govorile mi da sam beznačajna. No, kako god, neću vam više dopustiti da utječete na mene..."

Istaknula je kako zna da možda nije 'poželjne' veličine, dovoljno mršava ili isklesanog tijela, ali da je sada puno sretnija. I zdravija. Na Instagramu redovito objavljuje zdrave recepte i priča o svom teškom iskustvu, pritom učeći i inspirirajući druge. Bravo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Throwback the last nights dinner: lettuce, spinach, paprika, carrot, avocado and vegan minced meat.

A post shared by Eva (@recoveryfoodforeva) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Possible TW ON NEXT PHOTO. I wrote an article on bored Panda, never expecting someone would actualy read it. I opened the site of @boredpanda a few hours later an saw my picture on the front page. 170K views, more than 100 comments, shared on Facebook with 1d comments and 500 shares. Before I knew 5 other news websites wrote about me, I even ended up on a Icelandic site! I definitely underestimated the power of internet. ❤I want to thank all of you who read and shared my story. I want to thank you for the sweet comments and I want to thank the people who were so brave to open up about their story in the comments. Thank you for helping me destigmatize #mentalhealth and spread the awareness. Together we can do this 💪🔥 You can read the story on boredpanda or on my Twitter (link to my page in bio)

A post shared by Eva (@recoveryfoodforeva) on

Iako je doživjela grozne stvari, iz svega je izašla jača. Mi joj dajemo svu podršku i kažemo NE bullyingu. #prekinišutnju

 

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

 | Autor:

POSLUŠAJ NOVU JOOMBOOS PJESMU:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Omg ovo je pretužno :((((