Prvi 1437 pregleda 19. studenoga 2025.

Brz i jednostavan: Čokoladni tart

Youtube/canva

Ovaj kremasti čokoladni tart gotov je za samo pola sata i ne treba ga peći! Hrskava podloga od keksa i maslaca te bogati ganache od tamne i mliječne čokolade čista su uživancija za sve ljubitelje slatkog. Ne treba ti iskustvo u pripremi slastica niti hrpa suđa, postupak je jednostavan i brz! Tart je dovoljan za 8 porcija, a u hladnjaku može stajati 3-4 dana. U slast! :P

PODLOGA SASTOJCI

  • oreo keksi 24 kom
  • maslac 80 g

KREMA SASTOJCI

  • tamna čokolada 175 g
  • mliječna čokolada 175 g
  • slatko vrhnje 250 ml
  • maslac 50 g

 | Autor: Youtube/canva Youtube/canva

POSTUPAK

  1. Fino samelji kekse pa ih pomiješaj s maslacem. Utisni smjesu u kalup za tart promjera 22-24 cm. 
  2. Stavi podlogu na pola sata u hladnjak. Ako imaš malo vremena, peci je 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pa pričekaj da se ohladi, piše Miss7Gastro.
  3. Zagrij slatko vrhnje pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji nekoliko minuta, a zatim miješaj dok se ne rastopi. Umiješaj maslac dok je čokolada još topla pa također miješaj dok se ne rastopi. 
  4. Prelij preko podloge od keksa i stavi u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. 




 

Tvoja reakcija?