Ovaj kremasti čokoladni tart gotov je za samo pola sata i ne treba ga peći! Hrskava podloga od keksa i maslaca te bogati ganache od tamne i mliječne čokolade čista su uživancija za sve ljubitelje slatkog. Ne treba ti iskustvo u pripremi slastica niti hrpa suđa, postupak je jednostavan i brz! Tart je dovoljan za 8 porcija, a u hladnjaku može stajati 3-4 dana. U slast! :P
PODLOGA SASTOJCI
- oreo keksi 24 kom
- maslac 80 g
KREMA SASTOJCI
- tamna čokolada 175 g
- mliječna čokolada 175 g
- slatko vrhnje 250 ml
- maslac 50 g
POSTUPAK
- Fino samelji kekse pa ih pomiješaj s maslacem. Utisni smjesu u kalup za tart promjera 22-24 cm.
- Stavi podlogu na pola sata u hladnjak. Ako imaš malo vremena, peci je 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pa pričekaj da se ohladi, piše Miss7Gastro.
- Zagrij slatko vrhnje pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji nekoliko minuta, a zatim miješaj dok se ne rastopi. Umiješaj maslac dok je čokolada još topla pa također miješaj dok se ne rastopi.
- Prelij preko podloge od keksa i stavi u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.