Prvi 117 pregleda 09. kolovoza 2025.

Brzo i fino: Njoki s kukuruzom i misom

Karolina Grabowska/Pexels

Ovo je jedan od najbržih i najjednostavnijih recepata za ručak ili večeru — i to bez kompromisa na okusu! Njoki s kukuruzom i misom gotovi su za tren, ali unatoč brzoj pripremi, bogati su i složenim, punim aromama

SASTOJCI

  • maslac 4 žlica
  • njoki 700 g
  • kukuruz - zrna 1,50 šalica
  • svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
  • miso pasta - svijetla 3 žlica
  • pecorino romano 60 g
  • vlasac

 | Autor: Karolina Grabowska/Pexels Karolina Grabowska/Pexels

POSTUPAK

  1. Istopi 3 žlice maslaca u velikoj tavi na srednje jako vatri. Dodaj njoke – prži ih, uz često miješanje, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi, 6-8 minuta, piše miss7
  2. Prebaci njoke u zdjelu i stavi sa strane. Dodaj preostalu 1 žicu maslaca, dodaj kukuruz (kuhana zrna, odnosno ona iz konzerve) i papar te dinstaj, uz često miješanje, dok papar ne zamiriši, a kukuruz se lagano ne zapeče, 2-3 minute.
  3. Umiješaj ¾ šalice vode, miso i sir. Kuhaj, uz stalno miješanja pjenjačom, dok se sir ne rastopi i umak ne postane jednoličan, 1-2 minute. Vrati njoke u tavu i protresi da se sve dobro izmiješa.
  4. Posluži posuto nasjeckanim svježim vlascem, naribanim pecorinom o svježe mljevenim paprom.

Tvoja reakcija?