Ovo je jedan od najbržih i najjednostavnijih recepata za ručak ili večeru — i to bez kompromisa na okusu! Njoki s kukuruzom i misom gotovi su za tren, ali unatoč brzoj pripremi, bogati su i složenim, punim aromama
SASTOJCI
- maslac 4 žlica
- njoki 700 g
- kukuruz - zrna 1,50 šalica
- svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
- miso pasta - svijetla 3 žlica
- pecorino romano 60 g
- vlasac
POSTUPAK
- Istopi 3 žlice maslaca u velikoj tavi na srednje jako vatri. Dodaj njoke – prži ih, uz često miješanje, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi, 6-8 minuta, piše miss7.
- Prebaci njoke u zdjelu i stavi sa strane. Dodaj preostalu 1 žicu maslaca, dodaj kukuruz (kuhana zrna, odnosno ona iz konzerve) i papar te dinstaj, uz često miješanje, dok papar ne zamiriši, a kukuruz se lagano ne zapeče, 2-3 minute.
- Umiješaj ¾ šalice vode, miso i sir. Kuhaj, uz stalno miješanja pjenjačom, dok se sir ne rastopi i umak ne postane jednoličan, 1-2 minute. Vrati njoke u tavu i protresi da se sve dobro izmiješa.
- Posluži posuto nasjeckanim svježim vlascem, naribanim pecorinom o svježe mljevenim paprom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.