Prvi 1690 pregleda 12. studenoga 2024.

Brzo i jednostavno: Tjestenina s gljivama

pexels

Donosimo vam recept za pravu jesensku deliciju - kremastu tjesteninu s gljivama

Sastojci:

  • 450 g tjestenine
  • žlica maslaca
  • 400 g šampinjona
  • 100 g pancete
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 ml bijelog vina
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 40 g parmezana
  • 2 žlice svježeg peršina
  • sol i papar

Priprema:

Tjesteninu skuhaj al dente, prema uputama na pakiranju. 

Otopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, a nakon 2 minute i protisnuti češnjak. Dinstaj i povremeno promiješaj. 

Dodaj sitno sjeckanu slaninu. Kada se luk zastakli, a panceta pusti masnoću, dodaj gljive koje si očistila i narezala na ploške. Prži 10-ak minuta dok tekućina ne ispari, a gljive ne omekšaju.

Ulij vino i kuhaj dok alkohol ne ispari. Kad ispari, dobro promiješaj pa makni s vatre. Posoli i popapri prema ukusu.

Dodaj skuhanu tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala, vrhnje, sitno ribani parmezan i dvije žlice nasjeckanog peršina. Sve polako promiješaj i, prema potrebi, dodaj još soli. Makni s vatre i posluži toplo - s još malo parmezana. 

 

Tvoja reakcija?