Donosimo vam recept za pravu jesensku deliciju - kremastu tjesteninu s gljivama
Sastojci:
- 450 g tjestenine
- žlica maslaca
- 400 g šampinjona
- 100 g pancete
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 250 ml bijelog vina
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 40 g parmezana
- 2 žlice svježeg peršina
- sol i papar
Priprema:
Tjesteninu skuhaj al dente, prema uputama na pakiranju.
Otopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, a nakon 2 minute i protisnuti češnjak. Dinstaj i povremeno promiješaj.
Dodaj sitno sjeckanu slaninu. Kada se luk zastakli, a panceta pusti masnoću, dodaj gljive koje si očistila i narezala na ploške. Prži 10-ak minuta dok tekućina ne ispari, a gljive ne omekšaju.
Ulij vino i kuhaj dok alkohol ne ispari. Kad ispari, dobro promiješaj pa makni s vatre. Posoli i popapri prema ukusu.
Dodaj skuhanu tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala, vrhnje, sitno ribani parmezan i dvije žlice nasjeckanog peršina. Sve polako promiješaj i, prema potrebi, dodaj još soli. Makni s vatre i posluži toplo - s još malo parmezana.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.