Kombinacija tjestenine i avokada garantira ukusno i osvježavajuće jelo tijekom vrućih ljetnih dana.
Ukoliko želite u što manje vremena spremiti hranjiv i ukusan obrok, tjestenina s avokadom je idealan izbor. Unatoč kremastoj teksturi, ova tjestenina ne sadrži ni vrhnje ni mlijeko.
Prilikom kupnje avokada pripazite da bude tamniji i mekši, ali vam se ne smije raspadati.
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 3 zrela avokada
- 6 grančica svježeg bosiljka
- sok od 1/2 limuna
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice parmezana
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Postupak:
- Tjesteninu skuhajte al dente, prema uputama na pakiranju.
- U mikser stavite avokado, bosiljak, limunov sok, maslinovo ulje, parmezan, sol i papar. Pulsirajte nekoliko puta i promiješajte. Opet kratko izmiksajte dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
- Ocijedite tjesteninu i podlijte ju s malo ulja. Vratite ju u posudu u kojoj se kuhala i pripazite da se posuda ohladi kako se tjestenina ne bi zalijepila.
- Dodajte umak od avokada, sve dobro izmiješajte i odmah poslužite.
- Po želji ukrasite pahuljicama crvene paprike, parmezanom i bosiljkom.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.