Prvi 671 pregleda 05. srpnja 2023.

Brzo i osvježavajuće: Tjestenina s avokadom

Canva

Kombinacija tjestenine i avokada garantira ukusno i osvježavajuće jelo tijekom vrućih ljetnih dana.

Ukoliko želite u što manje vremena spremiti hranjiv i ukusan obrok, tjestenina s avokadom je idealan izbor. Unatoč kremastoj teksturi, ova tjestenina ne sadrži ni vrhnje ni mlijeko.

Prilikom kupnje avokada pripazite da bude tamniji i mekši, ali vam se ne smije raspadati.

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 3 zrela avokada
  • 6 grančica svježeg bosiljka
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice parmezana
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra 

 | Autor: Canva Canva

Postupak:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente, prema uputama na pakiranju.
  2. U mikser stavite avokado, bosiljak, limunov sok, maslinovo ulje, parmezan, sol i papar. Pulsirajte nekoliko puta i promiješajte. Opet kratko izmiksajte dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
  3. Ocijedite tjesteninu i podlijte ju s malo ulja. Vratite ju u posudu u kojoj se kuhala i pripazite da se posuda ohladi kako se tjestenina ne bi zalijepila.
  4. Dodajte umak od avokada, sve dobro izmiješajte i odmah poslužite.
  5. Po želji ukrasite pahuljicama crvene paprike, parmezanom i bosiljkom.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Tvoja reakcija?