Ako volite brze recepte, ovaj ćete obožavati – ravioli s kobasicom i špinatom gotovi su za 15 minuta, bez puno prljavog suđa! Dobar tek!
SASTOJCI
- maslinovo ulje 2 žlica
- talijanska kobasica 450 g
- domaći ravioli punjeni ricottom 510 g
- voda 0,50 šalica
- sol 0,25 žličica
- mladi špinat 170 g
- svježe mljeveni crni papar 2 prstohvat
- vrhnje za kuhanje 0,50 šalica
- parmezan 0,50 šalica
POSTUPAK
- Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj kobasicu i prži je, usitnjavajući komade tijekom kuhanja, dok ne porumeni, oko 5 minuta, piše miss7.
- Dodaj raviole, 1/4 žličice soli i vodu. Smanji vatru na srednju, poklopi i kuhaj dok ravioli ne budu al dente, oko 4 minute. Dodaj špinat i po prstohvat soli i papra, ponovno poklopi i kuhaj dok špinat ne uvene, oko 2 minute.
- Dodaj vrhnje i kuhaj, povremeno miješajući, dok se lagano ne reducira i ne počne oblagati raviole, oko 2 minute. Makni tavu s vatre, umiješaj polovicu parmezana i začini po ukusu dodatnom soli i paprom.
- Posluži raviole posute ostatkom parmezana i još malo svježe mljevenog papra.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.