Prvi 51 pregleda 09. travnja 2025.

Brzo i ukusno: Ravioli s kobasicom i špinatom

canva/screenshot/YouTube

Ako volite brze recepte, ovaj ćete obožavati – ravioli s kobasicom i špinatom gotovi su za 15 minuta, bez puno prljavog suđa! Dobar tek!

SASTOJCI

  • maslinovo ulje 2 žlica
  • talijanska kobasica 450 g
  • domaći ravioli punjeni ricottom 510 g
  • voda 0,50 šalica
  • sol 0,25 žličica
  • mladi špinat 170 g
  • svježe mljeveni crni papar 2 prstohvat
  • vrhnje za kuhanje 0,50 šalica
  • parmezan 0,50 šalica

 | Autor: canva/screenshot/YouTube canva/screenshot/YouTube

POSTUPAK

  1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj kobasicu i prži je, usitnjavajući komade tijekom kuhanja, dok ne porumeni, oko 5 minuta, piše miss7.
  2. Dodaj raviole, 1/4 žličice soli i vodu. Smanji vatru na srednju, poklopi i kuhaj dok ravioli ne budu al dente, oko 4 minute. Dodaj špinat i po prstohvat soli i papra, ponovno poklopi i kuhaj dok špinat ne uvene, oko 2 minute.
  3. Dodaj vrhnje i kuhaj, povremeno miješajući, dok se lagano ne reducira i ne počne oblagati raviole, oko 2 minute. Makni tavu s vatre, umiješaj polovicu parmezana i začini po ukusu dodatnom soli i paprom.
  4. Posluži raviole posute ostatkom parmezana i još malo svježe mljevenog papra.

Tvoja reakcija?