Ukoliko trebate ideju za sočan i jednostavan ručak, tjestenina s vrganjima i kobasicama odličan je izbor! Dobar tek!
SASTOJCI
- sušeni vrganji 20 g
- maslinovo ulje 3 žlica
- kobasica 3 kom
- tjestenina 400 g
- češnjak 4 režanj
- chili pahuljice 1 žličica
- bijelo vino 125 ml
- vrhnje za kuhanje 150 ml
- muškatni oraščić 1 prstohvat
- listići svježeg peršina 0,25 šalica
- parmezan 30 g
POSTUPAK
- Sušene vrganje stavi u 600 ml vrele vode i kuhaj na laganoj vatri 10-15 minuta dok ne nastane intenzivan temeljac.
- Zagrij ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Meso kobasica izvadi iz ovojnice i prži 5-8 minuta. Veće komade mesa razdvoji kuhačom dok lagano ne posmeđi. Mesu dodaj chili pahuljice i češnjak te prži minute prije dodavanja vina.
- Nakon što dodaš vino, pirjaj 5 minuta, dok se vino ne reducira. Dodaj rehidrirane gljive i temeljac (oko 350 ml). Dodaj soli, papra, pusti da zavrije.
- Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Tjesteninu hvataljkama direktno iz lonca u kojem se kuhala prebaci u tavu s umakom, dodaj vode od kuhanja tjestenine prema potrebi. Neka se sve zajedno krčka oko 3 minute, piše miss7.
- Dodaj vrhnje, naribani muškatni oraščić i peršin. Dobro promiješaj i posluži s parmezanom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.