Prvi 808 pregleda 23. studenoga 2025.

Brzo i ukusno: Tjestenina s vrganjima i kobasicama

Youtube/canva

Ukoliko trebate ideju za sočan i jednostavan ručak, tjestenina s vrganjima i kobasicama odličan je izbor! Dobar tek!

SASTOJCI

  • sušeni vrganji 20 g
  • maslinovo ulje 3 žlica
  • kobasica 3 kom
  • tjestenina 400 g
  • češnjak 4 režanj
  • chili pahuljice 1 žličica
  • bijelo vino 125 ml
  • vrhnje za kuhanje 150 ml
  • muškatni oraščić 1 prstohvat
  • listići svježeg peršina 0,25 šalica
  • parmezan 30 g

 | Autor: Youtube/canva Youtube/canva

POSTUPAK

  1. Sušene vrganje stavi u 600 ml vrele vode i kuhaj na laganoj vatri 10-15 minuta dok ne nastane intenzivan temeljac.
  2. Zagrij ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Meso kobasica izvadi iz ovojnice i prži 5-8 minuta. Veće komade mesa razdvoji kuhačom dok lagano ne posmeđi. Mesu dodaj chili pahuljice i češnjak te prži minute prije dodavanja vina.
  3. Nakon što dodaš vino, pirjaj 5 minuta, dok se vino ne reducira. Dodaj rehidrirane gljive i temeljac (oko 350 ml). Dodaj soli, papra, pusti da zavrije.
  4. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  5. Tjesteninu hvataljkama direktno iz lonca u kojem se kuhala prebaci u tavu s umakom, dodaj vode od kuhanja tjestenine prema potrebi. Neka se sve zajedno krčka oko 3 minute, piše miss7.
  6. Dodaj vrhnje, naribani muškatni oraščić i peršin. Dobro promiješaj i posluži s parmezanom.

Tvoja reakcija?