Prvi 1074 pregleda 23. prosinca 2020.

Četiri sestre osmislile društvenu igru 'Corona'

ANNKATHRIN WEISS

U ovoj društvenoj igri igrači se natječu da kupe sve namirnice na popisu za kupovinu starijeg susjeda kako bi ga zaštitili od moguće zaraze virusom. Nailaze na prepreke koje uključuju zaraze virusom zbog koje morate u karantenu ili nestašica namirnica koje imate na popisu.

Četiri sestre Schwaderlapp iz Njemačke osmislile su društvenu igru ‘Corona’ na koju ih je inspirirala trenutna situacija u svijetu uzrokovana pandemijom korona virusa. Tako su djevojke osmislile igru i pokazale inovativnost dok su mnogi gledali serije i čitali knjige. Igru je za sad kupilo na tisuće ljudi što znači da ih je oduševila ideja sestara Schwaderlapp, piše 24sata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KiniTV (@kinitvofficial)

Cilj igre

Ova društvena igra osmišljena je na način da je može igrati četvero igrača koji se natječu da kupe sve namirnice na popisu za kupovinu starijeg susjeda kako bi ga zaštitili od moguće zaraze virusom. Igrači sakupljaju i zamjenjuju karte, a pobjednik je onaj koji prvi dostavi sve namirnice. Prepreke na putu uključuju zaraze virusom zbog koje morate u karantenu ili nestašica namirnica koje imate na popisu.

"Osnovni princip ove igre je solidarnost", rekla je 20-godišnja Sara koja zajedno s ostatkom sestara živi u zapadnom gradu Wiesbadenu. 

Djevojke su pratile situaciju o korona virusu i kako se s njom nose stanovnici pojedinih država. Tako su došle na ideju i igri dodale koncert na balkonu, kao što su ga jedno vrijeme održavali stanovnici Italije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @corona.brettspiel

Otac je bio oduševljen inovacijom

Benedikt Schwaderlapp, otac sestara, bio je oduševljen igrom koju su osmislile njegove kćeri pa je odlučio komercijalizirati igru te je angažirao umjetnika koji je dizajnirao kartice, ploču i kutiju, piše 24sata.

"Budući da je igra toliko popularna, bio je popriličan izazov za našu obiteljsku operaciju - pakiranje i plasiranje 500 ‘Corone' u vrlo kratkom roku", izjavio je Benedikt. 

Tvoja reakcija?