Prvi 1465 pregleda 27. svibnja 2022.

Da, ove stvari su žene zaista morale objasniti muškarcima

reuters/pixsell/CANVA

Žene i muškarci dva su različita svijeta, a to potvrđuju i brojne priče s Reddita u kojima su mnoge žene podijelile svoja iskustva s muškarcima koji su im pokušavali objasniti kako funkcionira žensko tijelo

Sasvim je logično da su muškarci i žene vrlo različiti, osobito kada su u pitanju tjelesne osobine. No, u današnje vrijeme, kada su nam informacije o apsolutno svemu dostupne nadohvat ruke, za neznanje o tim razlikama ne postoji nikakvo opravdanje. Ali, bez obzira na to, čini se kako još uvijek postoje muškarci koji imaju krajnje pogrešne pretpostavke o tome kako funkcionira žensko tijelo.

via GIPHY

Naime, kako piše Miss7, jedan korisnik Reddita je ženama postavio pitanje o tome koji je njihov 'tako žene ne funkcioniraju' trenutak u kojemu su shvatile da muškarci nemaju apsolutno nikakvog znanja o ženskom tijelu. Naravno, tisuće žena su u vrlo kratkom roku podijelile svoje odgovore, a mi vam neke od njih donosimo u nastavku. 

1. Menstruacija nije plave boje!

"Imala sam prijatelja na faksu koji je mislio kako je menstruacija plave boje, kao što vidiš na reklamama za uloške", ispričala je jedna korisnica Reddita.

via GIPHY

2. Ne, ni ovako to ne funkcionira

"Jednom sam imala vrlo zabavan razgovor s jednim gospodinom. Čovjek je bio zbunjen zašto bi nam uopće trebali ulošci. Pitao je zašto jednostavno ne idemo češće na WC tijekom menstruacije. Mislio je da možemo zadržati mjesečnicu kao što to radiš s mokraćom te smatrao da ulošci služe samo ako se dogode nezgode. Njegovo obrazloženje je bilo da kada bi žene bile opreznije, ne bi nam trebali proizvodi za menstruaciju".

via GIPHY

3. Koliko tampona je previše tampona?

"A na suprotnom kraju tog spektra muškog neznanja imate NASA-ine znanstvenike koji su spakirali nekoliko stotina tampona kad je Sally Ride išla u svemir na nekoliko tjedana i provjerili s njom da li ima dovoljno".

via GIPHY

4. Netko zaista ovo misli? 

"Najbolja situacija koje se mogu sjetiti bila je nešto što je jedan moj prijatelj jednom rekao. Njegova sestra je dojila i rekla 'Ne znam da li mi je ostalo dovoljno' svojoj bebi. Tako je moj prijatelj ljubazno predložio da netko drugi možda uskoči i pitao mene. Rekla sam da ne dojim jer nemam bebu, a on se iskreno šokirao kad je saznao da samo žene koje su rodile mogu dojiti. Bio je uvjeren da svaka žena ima sise puna majčinog mlijeka u svakom trenutku. Imao je tada 25 godina. Ovo nikada neću zaboraviti."

via GIPHY

5. Ma molim?!

"Bivši mi je objasnio da ako mi mjesečnica ne dolazi svaki mjesec u vrijeme iste faze mjeseca, neredovita je. To što dolazi svaka 24 dana ne znači ništa, mjesec izgleda drugačije nego prošli puta i sigurno sam nešto drugačije jela".

via GIPHY

Hmm... Moramo priznati kako su ova iskustva prilično smiješna, ali i pomalo zabrinjavajuća, zar ne? 

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?