Prvi 653 pregleda 05. studenoga 2022.

Deset dana jeo samo junk food: "Sam sebi se gadim"

screenshot/youtube/canva

Influencer Alen Žigić okušao se u vrlo zanimljivom eksperimentu - deset dana je jeo samo junk food, odnosno hranu kao što su hamburgeri, kolači, prženi krumpirići, pizze i drugi pekarski proizvodi

Prije početka samog eksperimenta, Alen je napravio medicinske pretrage kako bi dobio uvid u to u kakvom stanju je njegovo trenutno zdravlje te da bi, nakon deset dana jedenja isključivo brze i nezdrave hrane, mogao vidjeti kako je takva prehrana utjecala na njega. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pretrage koje je Alen obavio su EKG, razina masnoće u krvi, tjelesna težina, visina krvnog tlaka, izmjeren mu je i opseg struka. Odmah nakon liječničkih pretraga, Alen se bacio na izazov i za svoj prvi junk food obrok odabrao pizzu.

"Već se osjećam masno, a tek sam počeo", prokomentirao je Alen i počastio se burekom i krafnom koji su mu bili ručak za taj dan.

 | Autor: screenshot/youtube screenshot/youtube

Već treći dan nakon što se njegova prehrana sastojala isključivo od pekarskih proizvoda, majoneze i sokova, Alen je počeo osjećati probavne poteškoće i rekao je kako od početka izazova niti jednom nije obavio veliku nuždu te da je jako nadut.

No, nije želio odustati od izazova pa je, kao sljedeći obrok odabrao tri hamburgera, pržene krumpiriće i hrenovke u lisnatom tijestu. Naravno, uz majonezu.

 | Autor: screenshot/youtube screenshot/youtube

Kako su dani odmicali, Alen se, osim spore probave, počeo žaliti i na druge tegobe kao što su umor, promjene raspoloženja, pojava prištića i općenito loš izgled kože. 

"Ovo je osmi dan eksperimenta i moram vam reći da se ja već sam sebi gadim. Toliko sam nadut i jedva čekam da ovo prestane. Mislim da narednih godinu dana neću jesti fast food", ispričao je. 

 | Autor: screenshot/youtube screenshot/youtube

Kada je napokon, na deseti dan, dočekao kraj eksperimenta, Alen je ponovno posjetio liječnicu koja mu je napravila sve pretrage i mjerenja kao na početku.

Rezultati su bili prilično očekivani i niti on niti liječnica se nisu iznenadili kada su uvidjeli da je Alen u struku dobio tri i pol centimetra te da se udebljao za nešto više od jednog kilograma.

Kako su izgledali nalazi pretrage Alenovog srca, masnoće u krvi, kolesterola i krvnog tlaka, pogledajte u videu na JoomBoos YouTube kanalu.

 

KUPITE NOVI JOOMBOOS MAGAZIN NA KIOSCIMA TISKA I OSVOJITE KAPU ILI ČARAPE!

 | Autor:

Tvoja reakcija?