Prvi 303 pregleda 09. lipnja 2020.

Divna priča: Par se preselio na Tajland i udomio pse lutalice

Sabai Dog Koh Kood/facebook

Iako poznata izreka kaže da su psi najbolji čovjekovi prijatelji, litvanski par Mantas i Rasa su uspjeli pomalo preokrenuti ovu izreku. Naime, oni su postali najbolji prijatelji za 15-ero pasa lutalica koje su udomili i koji sada žive s njima na otoku Koh Kood. Ondje su se preselili prije šest godina.

Mantas i njegova žena Rasa napustili su Litvu prije šest godina kako bi putovali Tajlandom. Ipak, tada nisu vjerovali da će se toliko zaljubiti u tajlandski otok Koh Kood da će se u konačnici trajno preseliti tamo. Oduševio ih je ne samo otok i krajolik, već i srdačni i susretljivi sumještani.

U intervjuu za Bored Pandu prisjetili su se perioda kad su tek kretali na put za Tajland, a tužan dio je što su tada u Litvi morali ostaviti svog boksera...

"Aibo se razbolio i bilo ga je nemoguće spasiti. Bilo nam je jako teško jer nismo mogli biti s njim, mogli smo samo reći da ga volimo preko telefona. Jednostavno smo bili slomljeni kad smo saznali da je uginuo", ispričao je Mantas.

-🇱🇹Apie mus 🇬🇧About us (scroll down for english) -...

Objavljuje Sabai Dog Koh KoodUtorak, 10. ožujka 2015.

 

Nakon gubitka ljubimca Aiba, Mantas i Rasa su donijeli odluku da ostanu u Koh Koodu i udome nekog lokalnog psića. Dok su u početku tu i tamo znali opaziti nekog psa lutalicu kako trči po otoku, tek su kasnije shvatili koliko puno pasa lutalica ondje zapravo ima.

Par je također primijetio da su mnogi od tih pasa bolesni ili ozlijeđeni.

Geras, netgi rusai rašo apie mūsų kleclus 😁😁😊❤ Even russian news published about our doggies ❤❤ https://www.facebook.com/369256943469/posts/10158804877863470/

Objavljuje Sabai Dog Koh KoodPonedjeljak, 8. lipnja 2020.

Prvi pas kojeg su udomili bila je Zuika. Nakon kratkog povratka u Litvu, sa sobom su na Tajland doveli i svog drugog psa, Rudisa, kad su već znali da će sigurno ostati na Tajlandu, a onda je tu došlo još desetak pasa.

"Trenutno s nama živi 15-ero usvojenih pasa lutalica, među njima i dva slijepa psa te četiri psa s invaliditetom. Svi oni imaju svoje vlastite priče - spašeni su od smrti još kao štenci. Kad smo ih udomljavali nije nam bilo važno jesu li slijepi, paralizirani ili nešto slično. Mnogi su bili bolesni ili ozlijeđeni, ali kako na otoku nema skloništa za životinje ili veterinara koji bi ih mogao liječiti, mi smo odlučili preuzeti svu brigu za njih", zaključila je Rasa.

LT/ Cioce nepatenkinta dėl visų naujų šunų, anot jos gresia badas ir nepriteklius 😆😆 Ciocė iš bado sunkiai bepaeina,...

Objavljuje Sabai Dog Koh KoodPonedjeljak, 8. lipnja 2020.

Sigurni smo da bi, kad bi na svijetu bilo više ljudi kao što su Mantas i Rasa, svijet bio puno drugačije i ljepše mjesto.

 

SLJEDEĆI TJEDAN STIŽE POSEBAN JOOMBOOS HIT ANNE LAZAREVIĆ - TU!

 | Autor:

Tvoja reakcija?