Prvi 334 pregleda 15. svibnja 2019.

Doza bizarnog, doza dosadnog: Počeo Eurosong

eurovision/instagram

Prva polufinalna večer Eurosonga počela je mrvicu dosadno, završila nekim bizarnim nastupima, a u finale su na kraju, između ostalih, prošli i naši susjedi, i Slovenija i Srbija

Prvu polufinalnu večer 64. Eurosonga u izraelskom Tel Avivu otvorila je prošlogodišnja pobjednica Netta sa svojom pjesmom 'Toy', a nakon nje je krenulo natjecanje ovogodišnjih kandidata. I bilo je tu svakakvih nastupa.

U finale, koje ćemo gledati u subotu, prošli su redom: Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija. Većina njih su na vrhu lista svih eurovizijskih kladionica pa zapravo i ne čudi ovaj ishod.

Grčka i Cipar su na vrhu prema kladionicama

Ciparska predstavnica Tamta je nastupila prva, a ona je s pjesmom 'Replay' već dugo na vrhu liste favorita ove godine. Drži drugo mjesto i odmah je iza grčke predstavnice Katerine Duske. Duska je na vrhu, a iako njezina pjesma 'Better Love' podsjeća na gotovo sve komercijalne pop pjesme danas, očito to nikome ne smeta. Ili se mnogima možda baš zato svidjela?

Najmlađa predstavnica

Zena (16), predstavnica Bjelorusije, najmlađa je ovogodišnja natjecateljica i ona je također u finale prošla klasičnom popastom stvari kojom nitko nije previše iznenađen, ali ni oduševljen. 

Susjedi su u finalu. Australija i Estonija također

Susjedi iz Srbije i Slovenije uspjeli su se plasirati u finale, jedni dosta moćnim vokalom, a drugi jako monotonom pjesmom. Ali su uspjeli. Predstavnik Estonije je zvučao i izgledao kao europski Bradley Cooper u filmu Zvijezda je rođena, a australska predstavnica je, sa svoje dvije plesačice, letjela i u stilu Katy Perry izborila svoje mjesto za subotu.

Dečki iz Češke su slatki 

Dečki iz Češke, bend Lake Malawi s pjesmom 'Friend of a friend', barem su pokrenuli publiku, a koliko im je stvar catchy govori i to da je voditeljica odmah nakon njihova nastupa zapjevala refren. 

Loš engleski je simpatičan

U finala je prošao i diplomirani stomatolog Serhat iz Turske, kojeg su iz San Marina doslovno 'unajmili' da ih predstavlja na Eurosongu. Predstavio se s pjesmom 'Say na na na', a njegov loš engleski je očito na kraju ispao simpatičan. 

Sado mazo Islanđani 

I onda za kraj, najbizarniji nastup prve polufinalne večeri sigurno su imali Hatari, bend s Islanda, koji se predstavio pjesmom Hatrio mun sigra (Mržnja će prevladati). Njihov sado mazo performans je, ako ništa drugo, bio najpamtljiviji od svih. Techno punk, plesačice u kavezima, sado mazo kostimi, lateks, koža, štikle. 

Otkako su se otvorile kladionice i oni su na vrhu liste favorita, a svojim nastupom i pjesmom, kažu, bore se protiv kapitalizma. Njihova pjesma, pak, ima prilično moćnu poruku.

"Pjesma je mračna vizija budućnosti, upozorenje na ono što vidimo kao moguću stvarnost ako ne volimo jedni druge. Eurosong je, pak, politička sfera. Pobjeda na Eurosongu dovela bi nas korak bliže uklanjanju kapitalizma, što je naš cilj", izjavili su u intervjuu prije par mjeseci.

Roko nastupa u čevrtak

Ne znamo hoće li pobijediti, ali su nam sigurno jedan od favorita. Naš Roko nastupa u drugom polufinalu u četvrtak, a finale je u subotu. Hoće li Roko nastupati i za vikend, znat ćemo prekosutra.

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Hahahhaah hit :D