Prvi 103 pregleda 01. rujna 2023.

Ekotlon 2023: Prijavite se i učinite uslugu sebi i planetu

Shutterstock/24sata

Ovogodišnji Ekotlon, koji će se održati na zagrebačkom Bundeku 9. rujna, donosi vam brojne novitete i iznenađenja. Uskoro završavaju prijave, stoga požurite i ne propustite priliku da pomognete i sebi i planetu.

Znate li da veći dio smeća koji vidite po parkovima, šumama ili ostalim javnim površinama na kraju završi u moru ili rijekama? Ukoliko želite biti jedni od onih koji će pomoći u sprječavanju zagađivanja okoliša, plogganje je aktivnost koja pomaže i vama i planetu.

Što je plogging?

Plogging je skandinavski fenomen kojim se, tijekom džogiranja prirodom, skuplja otpad kojim je okoliš zagađen. U protekle dvije godine zahvaljujući Ekotlonu, koji organiziraju 24sata i missZDRAVA, očišćene su brojne lokacije u Hrvatskoj. Ekotlon zajednica je do sada je okupila više od 900 trkača koji su podržali ovaj projekt. 

 | Autor: Shutterstock/24sata Shutterstock/24sata

Ukoliko se želite pridružiti brojnim trkačima na ovogodišnjem Ekotlonu, to možete učiniti 9. rujna u 10 sati na Bundeku u Zagrebu. Za plogging nisu važne ni kondicija ni godine, već dobra volja.

Novost na Ekotlonu - canicross staza

Jedan od noviteta na ovogodišnjem Ekotlonu je canicross staza na kojoj će trkači moći trčati sa svojim četveronožnim ljubimcima. U suradnji s Canicross Croatia, klubom za trčanje i planinarenje sa psima, za sve vlasnike pasa se organizira revijalna humanitarno-ekološka canicross utrku, na kojoj će najbrži ljudsko-pseći par u trčanju i sakupljanju otpada biti nagrađen.

 | Autor: Shutterstock/24sata Shutterstock/24sata

Dobro došli su svi pod uvjetom da su psi stariji od godinu dana, da nisu agresivni te da sudjeluju u utrci na prikladnoj vodilici. Osim toga, u suradnji sa Skloništem za nezbrinute životinje grada Zagreba svi zainteresirani imat će priliku prošetati ili potrčati sa psima koji čekaju novi dom.

Sav prihod od kotizacija se donira

Kao i svake godine, najmanja staza, duga 1 kilometar, namijenjena je obiteljima s djecom, pa svakako rezervirajte 9. rujna za obiteljsko druženje na Bundeku jer vas, uz razne druge aktivnosti za one najmlađe, čekaju super nagrade koje će mnogi imati priliku osvojiti.

Obiteljska kotizacija (dvoje odraslih i dvoje djece) za mini plogging stazu iznosi simboličnih 10 eura, a individualna kotizacija za midi, maksi i canicross stazu iznosi 6 eura.

 | Autor: Shutterstock/24sata Shutterstock/24sata

Osim mini staze birati možete između midi (2 km), maksi (5 km) te canicross plogging staze (3 km), a sav prihod od prodaje kotizacija bit će doniran Taekwondo klubu osoba s invaliditetom Kukkiwon Zagreb kao doprinos organizaciji putovanja na Svjetsko prvenstvo u parataekwondou u Meksiku.

Ploggajte u svom gradu i osvojite super nagradu

Podržali biste akciju, ali vam Zagreb nije baš blizu? Pronađite sami lokaciju za čišćenje u svojoj blizini, prijavite nam je na službenoj stranici i organizirajte plogging s ekipom na toj lokaciji 9. rujna. Nakon plogginga pošaljite nam fotografije lokacije prije i poslije čišćenja te fotku svoje ekipe, a najveselija ekipa s lokalnog plogginga osvaja Ekotlon poklon paket i medijsko predstavljanje u 24sata!

 | Autor: Shutterstock/24sata Shutterstock/24sata

Prijave traju do do 7. rujna

Prijaviti se možete do 7. 9. 2023. do 23.59 sati, odnosno do popunjavanja maksimalnog broja sudionika. Imajte na umu da, osim prijavom putem službene Ekotlon stranice, svoje mjesto na Ekotlonu osiguravate uplatom kotizacije. Više informacija o Ekotlonu donosimo i na Ekotlon Facebook stranici. Vidimo se na stazi!

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZDRAVA, a ponosni partneri projekta su Konzum, INA, OTP banka, JYSK, Decathlon, Pet centar, BRITA, Stega tisak i Toyota. Projekt podržavaju Hrvatski Kinološki Savez, Canicross Croatia i Kinološka udruga Zaprešić.

Tvoja reakcija?