Prvi 1275 pregleda 10. rujna 2022.

Evo koje titule će sada dobiti djeca princa Harryja

theroyalfamily/Instagram

Britanska kraljica Elizabeta II. preminula je proteklog četvrtka u 96. godini života što znači da se sada mnoge stvari unutar monarhije drastično mijenjaju. Jedna od tih stvari su i titule koje će pripasti djeci princa Harryja

S obzirom na to da je sada, nakon smrti kraljice Elizabete II., britanski tron naslijedio njen sin Charles i tako postao kraljem, unutar britanske monarhije doći će i do promjena titula i dužnosti za ostale njene članove.

Promjena titula sada uključuje i djecu princa Harryja, Archieja i Lilibet, bez obzira na to što je, prije dvije godine sa suprugom Meghan Markle, odstupio s mjesta aktivnih članova kraljevske obitelji. 

Naime, kako piše LADBible princ Harry sada je sin kralja što znači da su njegova djeca kraljevi unuci i time su puno 'bliže' prijestolju nego kada je kraljica bila njihova prabaka Elizabeta II.

Stoga, nove titule koje su pripale Archieju i Lilibet su titule princa i princeze te titule 'Njegovo Visočanstvo' i 'Njezino Visočanstvo'.

Naravno, ovim titulama će ih se oslovljavati samo ako to dozvole njihovi roditelji princ Harry i Meghan Markle. Hoće li se to dogoditi, još nije potvrđeno.

Ovo je pravilo, 1917. godine postavio britanski kralj George V. koji je rekao kako bi "svi izravni nasljednici suverena trebali uživati u životu i titulama kako i njihovi roditelji kojima pripada titula vojvoda". 

Tvoja reakcija?