Prvi 2984 pregleda 12. rujna 2022.

Evo što će sada biti sa psima kraljice Elizabete II.

ANNIE LEIBOVITZ/Press Association/Pixsell

Britanska kraljica Elizabeta II. poznata je po svojoj ljubavi prema životinjama, osobito psima i konjima koje je uvijek imala uz sebe. Upravo zato, sada, nakon njene smrti, postavlja se pitanje što će se dogoditi s njena četiri psa

Nakon smrti kraljice Elizabete, ostala su dva korgija Candy i Muick, križanac korgija i jazavčara Sandy te koker španijel Lissy koji će sada biti premješteni u novi dom.

Kako piše CNN, korgiji su pripali kraljičinom najmlađem sinu Andrewu i njegovoj bivšoj supruzi s kojom još uvijek živi, Sarahi Ferguson. 

Hoće li se Andrew i Sarah brinuti i o druga dva psa, još nije poznato. 

Kraljičina ljubav prema korgijima trajala je još od njenog djetinjstva kada je obožavala provoditi vrijeme s Dookijem, korgijem svog oca Georgea VI.

Svog vlastitog korgija, Susan, prvi put je dobila 1944. godine na svoj 18. rođendan i kraljica ju je toliko voljela da je s njom išla i na medeni mjesec nakon udaje za princa Phillipa. 

Susan je postala utemeljiteljica kraljičine dinastije kraljevskih pasa i više od 30 korgija koje je kraljica posjedovala tijekom svoje vladavine, bili su njeni potomci. No, posljednji Susanin potomak, Willow, uginula je 2018. godine što je kraljicu iznimno pogodilo. 

No, njen sin Andrew, vojvoda od Yorka, prije dvije godine joj je poklonio dva korgija kako se ne bi osjećala usamljeno i oni će, kako je ranije navedeno, pripasti njemu i svoj novi dom pronaći u dvorcu Windsor.

Tvoja reakcija?