Prvi 173 pregleda 03. siječnja 2023.

'Garburu' Josipa Žuvana pogledajte u našim kinima!

PR

Film Garbura, dugometražni igrani prvijenac redatelja i scenarista Josipa Žuvana u produkciji kuće Maxima film 22. prosinca stiže u kina diljem Hrvatske

Film u čijem su središtu dva dječaka koja monotono djetinjstvo u malom mjestu u dalmatinskom predgrađu začinjaju paljenjem garbure – karabita – s ciljem da postanu YouTube zvijezde uoči Božića stiže pred domaću publiku i poručuje: bit' će buke za praznike!

 | Autor: PR PR

Što vi želite ispod bora?

Junaci Garbure vrlo su jasni u svojoj želji – oni žele novi mobitel kako bi čim prije i lakše sebi osigurali bolju budućnost i ostvarili karijeru na Youtubeu – pogledajte video!

Zvijezde filma talentirani su mladi šibenski glumci Mauro Ercegović Gracin i Franko Floigl, a ostale glavne uloge nose Ivana Roščić, Marija Škaričić, Ljubomir Bandović, Asja Jovanović i Zdenko Jelčić.

 | Autor: PR PR

Ivana, Marija i Zdenko o svojim likovima

Ivana Roščić govori o Ines, Marija Škaričić o Mariji, Zdenko Jelčić o Vladi – no jesu li njihovi likovi uistinu takvi kakvima ih naši glumci predstavljaju?

O Garburi

Garbura je priča o prijateljstvu dječaka koje je obilježeno lošim odnosima njihovih obitelji. Bespravna gradnja i inat obje obitelji u vrijeme božićnih blagdana, kao svojevrsna protuteža vrijednostima i zajedništvu koje nam se nameće, eskalira u sukob većih razmjera. Sve to prelama se na iskrenom odnosu dvojice dječaka koji s vremenom u nasljeđe preuzimaju obrasce vlastitih obitelji unutar međususjedskih odnosa. Garbura je film i o preživljavanju odraslih u surovom okruženju malenog mjesta i buntu unutar nametnutih konzervativnih normi koje takva sredina nameće. Garbura je humorna drama i film 'u kojem će svi prepoznati svoju obitelj, rodbinu, susjede', kako ističe redatelj Žuvan, koji je inspiraciju za film pronašao u vlastitoj okolini i odrastanju.

 | Autor: PR PR

Ekipa filma

Film nastaje u produkciji Maxima filma iz Hrvatske i koprodukciji Biberche productions iz Srbije. Producent filma je Damir Terešak, a koproducentica je Nikolina Vučetić Zečević. Ostalu ekipu čine direktor fotografije Tomislav Sutlar, montažer Borna Buljević, scenografkinja Petra Poslek, kostimografkinja Katarina Pilić, majstorica maske Jasmina Lilić, skladatelj Mate Matišić i dizajneri zvuka Ognjen Popić i Zoran Maksimović.

 | Autor: PR PR

Garburu su financijski podržali Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije, potprogram MEDIA programa Kreativna Europa, Eurimages i Hrvatska radiotelevizija.

Tvoja reakcija?