Prvi 6885 pregleda 06. siječnja 2024.

Godišnji horoskop: Evo kakvo vas zdravlje očekuje u 2024.

canva

Zdravlje je važan aspekt života svakog pojedinca, stoga vam donosimo horoskop za zdravlje u 2024. godini.

Ovan

Za što bolju zdravstvenu sliku njegujte povlačenje u mir i tišinu. Nakon užurbanih radnih dana naučite usporiti i predahnuti, osobito tijekom ožujka i kolovoza. Jupiter će vas od lipnja pozivati i na kretanje, duge šetnje, vožnje biciklom i boravak na svježem zraku. U rujnu je dobro obaviti sistematski pregled i vidjeti kako možete unaprijediti svoje zdravlje uz pomoć zdravije prehrane i tjelovježbe.

* od 30. travnja do 9. lipnja boravak Marsa u vašem znaku podignut će vam razinu energije, pa nastojte to razdoblje provesti aktivnije, tako da se više krećete i vježbate. Budite i manje nagli i impulzivni.

Bik

Kakve god da su vas boljke pratile tijekom protekle godine, sad ih možete sanirati tako da se više ne ponavljaju. Posebno obratite pozornost na ono što će se događati oko 25. travnja, kad se Jupiter i Uran sastanu u vašem znaku. Odbacujete staro i imate više hrabrosti za promjene koje su nužne i za vaše zdravlje. Od lipnja krećete u novi životni ciklus, dočekajte ga psihofizički spremni.

* od 29. travnja do 23. svibnja kretanje Venere vašim znakom daruje vam fizičku privlačnost i ističe vaše unutarnje vrline. Odlično ćete se osjećati i više uživati u životu te privlačiti sretnije prilike.

 | Autor: canva canva

Blizanci

Sad je vrijeme da malo usporite i krećete se kroz život u skladu s mogućnostima. Eventualne smetnje koje se pojavljuju tijekom ožujka mogle bi vas potaknuti da se više okrenete svom tijelu i odustanete od loših navika. Buđenje i iscjeljenje dolaze u lipnju, a naleti velike energije i tijekom kolovoza. Pripazite na stopala i pluća. Prakticirajte umirivanje uma kroz svjesno i duboko disanje.

* od 1. do 30. lipnja vrijeme je regeneracije. Skinite "borbeni" kaput i opustite se. Trebalo bi biti lakše i jednostavnije za vas. Izazovni aspekt Jupitera i Saturna u kolovozu poziva vas na dubinski odmor i reset.

Rak

Godina počinje vrlo dinamično za vas, nasreću i uz puno energije i dobrih želja. Energija u tijelu počinje se mijenjati, na način da nema više toliko umora i iscrpljenosti. Na vas će vrlo ljekovito djelovati voda, primjerice kupke obogaćene eteričnim uljima, plivanje ili duge šetnje uz rijeku ili more. Utjecaj Jupitera od lipnja kao da će vas više povezati sa sobom kroz boravak u tišini i daleko od buke.

* od 17. lipnja do 11. srpnja utjecaj Merkura i Venere podarit će vam sjaj u očima, pozitivnu energiju koja vas obnavlja i liječi. Vaše intuitivne antene primat će signale svemira besprijekorno.

Lav

Mogao bi se pojaviti osjećaj da godine prolaze, polako starite, vidite prve sijede ili bore na licu. Vrijeme je to u kojem se suočavate s prolaznošću, ali ne na loš način. Bit ćete motivirani da uvedete nove navike u svakodnevicu koje će više podržavati vašu energiju i zdravlje. Ne možete i ne želite više jurišati na vjetrenjače. Tijekom ožujka i travnja čuvajte se viroza, posjetite liječnika ako se pojave neke smetnje.

* tijekom druge polovine srpnja Venera vas obasipa blagoslovima, pa ste u prilici doživjeti nešto lijepo i okrenuti glavu na svijetlu stranu života. To će biti melem i za vaše zdravlje, kao i za fizičku privlačnost.

 | Autor: Canva Canva

Djevica

Pred vama je godina u kojoj ste pozvani više pozornosti posvetiti njezi sebe i svojeg zdravlja. Budete li živjeli stresno i bili u stanju česte napetosti, primijetit ćete da nemate snage i da vas češće nađe viroza. Kod nekih će se pojaviti i bezvoljnost. Osobito osjetljivi bit će želudac i probavni sustav. Imate li visok tlak, usporite. Pijte što više tekućine i ljekovitih čajeva. Osjetite li bolove u nogama, bilo bi dobro posjetiti liječnika.

* tijekom siječnja i listopada osjećat ćete se sjajno. Vraća vam se dobro raspoloženje i imate više energije i entuzijazma. Možda svemu kumuje i jedna zanimljiva ljubavna priča.

Vaga

Početkom godine, osobito u siječnju i prvoj polovini veljače, poželjno je više se odmarati i izbjegavati velike fizičke napore. Nakupilo se mnogo umora u vašim kostima i zaista vam je potreban odmak od svega. Ožujak može biti značajan za donošenje odluka vezanih za zdravlje i uvođenje zdravijih navika u život. A nakon što Jupiter uđe u znak Blizanaca, ulazite u vrijeme potpunog oporavka i zadovoljstva.

* susret Venere i Marsa u znaku Vodenjaka tijekom druge polovine veljače i prve polovine ožujka donosi vatromet uživanja. Uzmite sve što vam život pruža, iscijelite se od iskustava iz prošlosti.

Škorpion

Gotovo da se nema na što upozoriti kad je riječ o vašem zdravlju. Ovo bi trebala biti dobra i stabilna godina na tom polju. Možda više pažnje posvetiti hormonima, a tijekom drugog dijela godine respiratornom sustavu. Budući da ćete mnogo raditi, nemojte si zbog dužnosti prema poslu i drugima uskraćivati ono što vas veseli, kao i noćne provode. Izbacujete neke loše navike iz svog života od travnja.

* kraj rujna pa sve do 17. listopada Venera u vašem znaku daruje vam karizmu i prodoran sjaj u očima kojim magnetski privlačite pozornost drugih. Period je povoljan za estetske pothvate i korekcije.

Strijelac

Nemojte dopustiti da vam neke zdravstvene smetnje ili emotivna stanja prođu ispod radara, odnosno da ih uzmete zdravo za gotovo. Sad više nego ikad trebate misliti na sebe, pa tražite za sebe, naučite stati kad ste umorni, recite "ne" onima koji se stalno oslanjaju na vas. Svakako obavite sistematski, kontrolirajte se redovito i pijte pripravke za podizanje imuniteta, ponajviše vitamin C.

* proljetni svibanj s Marsom u Ovnu bit će za vas potpuno oslobađajući. Ostavljate iza sebe jedan veliki problem i sad ste opet puni energije, živi i spremni na nove pustolovine.

 | Autor: canva canva

Jarac

U astrološkom ste razdoblju koje podupire vaše zdravlje. Dapače, može vam donijeti i velika poboljšanja na tome mjestu. Bitno je i da vi sami pokrenete ostvarenje onih aktivnosti koje će vam pomoći da se osjećate bolje i imate više energije. Promjena prehrane, redovita tjelovježba, oslobađanje od loših navika – sve vas to može ne samo ozdraviti nego i pomladiti. Zato krenite prema boljem!

* siječanj će za vas biti vrlo intenzivan mjesec, puni ste energije i životnosti, a ono što će se početi odvijati od lipnja pa nadalje trebalo bi pospješiti vašu formu, ali i fizički izgled, te vam skinuti bore s lica.

Vodenjak

Planetarne okolnosti upućuju na određeni prosperitet na polju zdravlja. Mijenjate nešto radikalno u svojem životu, za početak način na koji se odnosite prema sebi. Ljeto može biti ključno u donošenju odluka kojima ćete pospješiti svoje zdravlje i izgled. Možete izgubiti i na kilaži ako to želite i bolje se osjećati u svom tijelu. Više pažnje posvetite reproduktivnim organima.

* tijekom veljače i ožujka događa se velika transformacija u vašem fizičkom izgledu, ali i u načinu na koji vrednujete sebe. Vaša će privlačnost i duhovitost biti zamjetni. Postajete sigurniji u sebe.

Ribe

Još jedna godina u kojoj se Saturn kreće vašim znakom i potiče vas na odgovorniji odnos prema sebi, a pritom i prema vlastitom zdravlju. Možda vam energija neće biti na zavidnoj razini, možda ćete imati potrebu više spavati i sporije ili manje djelovati, no sve je to u redu, baš tako kako će biti. U životu postoji vrijeme sijanja, žetve, ali i vrijeme odmora. Neka ova godina za vas bude u znaku odmora.

* od 11. ožujka do 5. travnja Venera se kreće vašim znakom i daruje vam ljepotu. Unijet ćete pozitivne promjene u svoj izgled i biti ponosni dobivenim rezultatima. Možda vas i ljubav proljepša, piše 24sata.

Tvoja reakcija?