Donosimo vam recept za grčke krumpire s limunom koji se tope u ustima. Dobar tek!
SASTOJCI
- pileći temeljac 0,33 šalica
- maslinovo ulje 0,33 šalica
- sok od limuna 0,25 šalica
- sol
- krumpir 900 g
- češnjak 2 režanj
- origano 2 žličica
- listići svježeg peršina
POSTUPAK
- Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva, piše miss7.
- U velikoj zdjeli dobro izmiješaj pjenjačom ulje, temeljac, sok od limuna i 1 žlilicu soli. Dodaj krumpire narezane na kriške i dorbo promiješaj da se svaka kriška krumpira dobor obloži marinadom. Krumpire u jednom sloju složi u pleh obložen papirom za pečnje, preko njijh prelij ostatak marinade iz zdjele.
- Peci krumpire dok ne omekšaju, a gotova sva tekućina ne ispari, 25-28 minuta. Na pola tog vremena, dakle nakon 13, 14 minuta pečenja preokreni krumpire.
- Krumpire nakon 25-28 minuta izvadi iz pećnice, pospi usitnjenim češnjakom u sušenim origanom, dobro promiješaj, i vrati u pećnicu da još 5-10 minuta da se lijepo zapeku.
- Grčke krumpire posluži posupe nasitno nasjeckanim listićima svježeg peršina.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.