Prvi 1296 pregleda 21. travnja 2025.

Grčki krumpiri s limunom: Vaš novi omiljeni prilog

canva

Donosimo vam recept za grčke krumpire s limunom koji se tope u ustima. Dobar tek!

SASTOJCI

  • pileći temeljac 0,33 šalica
  • maslinovo ulje 0,33 šalica
  • sok od limuna 0,25 šalica
  • sol
  • krumpir 900 g
  • češnjak 2 režanj
  • origano 2 žličica
  • listići svježeg peršina

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva, piše miss7.
  2. U velikoj zdjeli dobro izmiješaj pjenjačom ulje, temeljac, sok od limuna i 1 žlilicu soli. Dodaj krumpire narezane na kriške i dorbo promiješaj da se svaka kriška krumpira dobor obloži marinadom. Krumpire u jednom sloju složi u pleh obložen papirom za pečnje, preko njijh prelij ostatak marinade iz zdjele.
  3. Peci krumpire dok ne omekšaju, a gotova sva tekućina ne ispari, 25-28 minuta. Na pola tog vremena, dakle nakon 13, 14 minuta pečenja preokreni krumpire.
  4. Krumpire nakon 25-28 minuta izvadi iz pećnice, pospi usitnjenim češnjakom u sušenim origanom, dobro promiješaj, i vrati u pećnicu da još 5-10 minuta da se lijepo zapeku.
  5. Grčke krumpire posluži posupe nasitno nasjeckanim listićima svježeg peršina.

Tvoja reakcija?