Prvi 464 pregleda 03. veljače 2019.

Hakeri pomogli PewDiePie-u u skupljanju pretplatnika?

pewdiepie instagram

PewDiePie na svojoj strani ima par hakera za koje nije ni znao, a koji su mu pomagali u promociji, ili možda baš suprotno?

Hakeri su ušli uređaje Google Chromecasta kako bi promovirali popularnu YouTube zvijezdu PewDiePie. Koristeći pseudonime HackerGiraffe i J3ws3r, dvojica tvrde da su preuzela više od 65.000 pametnih TV gadgeta. Par je tvrdio da je cilj cyber napada bio upozoriti na sigurnosne probleme s Chromecastovima, a istovremeno ohrabriti ljude da se pretplate na kanal PewDiePie- a. Isti su prošle godine hakirali tisuće printera i ispisali ‘Pretplati se na PewDiePie-a’, piše Independent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New @tsuki_market dropping next week

A post shared by PewDiePie (@pewdiepie) on

Hakerski par oglasio se porukom: 'Vaš Chromecast / Smart TV izložen je javnom internetu i izlaže osjetljive podatke o vama!' i naravno, pozvali ljude da se pretplatne na njima omiljenog youtubera.

via GIPHY

Problem je u tome što se masu ljudi počelo javljati s negodovanjem na tu istu reklamu. Naime, reklama, tj. poziv na glasanje stalno iskače na pametnim televizorima i to izluđuje ljude. Obzirom na to nismo sigurni da li hakeri više pomažu ili odmažu trenutno najpopularnijem kreatoru sadržaja na Youtubeu- PewDiePie-u. S druge strane, nikada nećemo saznati koliko bi pretplatnika imao bez toga.

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najbrutalnije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, otkrijte sve sočne detalje ljubavne priče Nike i Raste, provjerite što vam horoskop sprema na ljubavnom planu u 2019. i nađite još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, možete ga kupiti na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mulac4

    Uff kad je ovo bilo majketi malo ste spori
  • mala_loodacha

    a svašta...