Prvi 5329 pregleda 23. studenoga 2020.

'Hmm, što je budjelar?' Hrvati pogađali srpske izraze

JoomBoosov youtuber i poznati prankster, Magic Leon, izazvao je ljude u centru Zagreba i tražio od njih da pogode što znače srpski izrazi ofinger, ćorisati, bešika... Mnoge prolaznike je dosta zbunio svojim upitima

Bešika, bešika... To je ono što se ljulja? Ono u čemu se dijete ljulja dok spava? Mora da je to, inače ne znate ni vi. Ili?, pokušao je ovako jedan prolaznik objasniti značenje riječ 'bešika', odnosno - mjehur.

Ovaj izraz je sve najviše namučio, pogotovo kad im je Leon pokušao pomoći i rekao da se radi o organu. Samo je jedna gospođa koju je zaustavio na Cvjetnom odmah znala točan odgovor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na gotovo istim mukama prolaznici u centru Zagreba bili su i s pojmom 'sočiva' (leće), ali onda je 'ofinger' spasio stvar. To su skoro svi odmah pogodili.

- To me podsjeća na neki predmet... Ček, ček, pa to je vješalica - gotovo bez muke je rekla jedna cura na Trgu, a uz malu Leonovu pomoć ovaj pojam je odmah pogodio još jedan Zagrepčanin.

 | Autor:

Nakon ofingera, opet su krenule muke, ovoga puta po 'budjelaru'. 

- Što je to? Koji je to uopće jezik? Ne znam, stvarno ne znam što je to - očajna je bila jedna prolaznica, a druga je Leona zamolila da joj da malo vremena za razmisliti. Ali se na kraju nije mogla sjetiti o čemu se radi. 

- Tipa, je li to možda buldožer? - htio joj je pomoći njezin partner, ali nije bio baš blizu. Budjelar zapravo znači novčanik.

 | Autor:

Koji su srpski izrazi još namučili Zagrepčane i kako je prošao još jedan Leonov eksperiment, pogledajte u novom videu na JoomBoos YouTube kanalu.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • duropivic@gmail.com

    To je ono:koliko tko "pošteno zaradio" a tko je ili nije,možda je ili nije,Buđelar:Kad ja pošteno opljačkan nešto negdje i poslije me zovu opet kad mi zafali?Ne znam stvarno od kuda mi ovo pade na pamet ,hmmm- bit će da ... prikaži još!