Prvi 7158 pregleda 06. prosinca 2021.

Hrabra lavica Kiara ide na liječenje u San Francisco!

Pixsell

Iz obitelji Goršić stižu lijepe vijesti jer sa svojom sedmogodišnjom djevojčicom Kiarom napokon mogu otputovati u San Francisco na eksperimentalno liječenje tumora na mozgu od kojeg boluje

"Otvoren nam je put za Ameriku", rekao je za 24sata otac teško bolesne Kiare Goršić nakon što su obavljene kontrolne pretrage četiri tjedna od završetka kemoterapije. Podsjećamo, sedmogodišnja Kiara iz Šibenika boluje od zloćudnog tumora moždanog debla, a u Hrvatskoj lijeka za to nema pa su ju prijavili za eksperimentalno liječenje u Americi. 

"Svi nalazi su joj perfektni, samo MR pokazuje na povećanje tumora, tzv. pseudoprogresiju, ali to smo očekivali jer smo bili upozoreni da će sada stanje izgledati gore nego što jest jer je teško u toj fazi definirati što je oteklina, a što sami tumor. Liječnicima u Americi je bilo najbitnije da nema proširenja", objašnjavaju Kiarini roditelji. 

 | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL, Canva Dusko Jaramaz/PIXSELL, Canva

"Uvijek očekuješ čudo, da će tumor nestati i šokira te, naravno, kad saznaš da nije, ali dobre su ovo vijesti. Najbitnije je da se Kaira dobro osjeća" priča tata Valentino.

"Ona je super, malo je sad izraženija paraliza lica. Bitno je da nema glavobolja ni ikakvih drugih simptoma, normalno hoda, jede i spava. Puna je energije pa je i nama lakše kad je tako", dodaje. 

Kiara i njena obitelj će ubrzo odletjeti u San Francisco gdje ju čeka oralni eksperimentalni lijek ONC201, koji je pokazao da pacijentima s ovom dijagnozom može produžiti život.

"Plan liječnice je da dođemo 13. prosinca. Lijek bi se trebao primati jednom tjedno, navodno je potrebno tri mjeseca da bi počeo djelovati, sve je to još u povojima, ne zna se puno. Nekome pomogne, nekome ne, ali u Hrvatskoj nema ni to, nadamo se najboljem", govori Kiarin tata.

 | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL, Canva Dusko Jaramaz/PIXSELL, Canva Za ovo liječenje potrebno je prikupiti od 2,5 do pet milijuna dolara što otprilike iznosi 16,25 do 33 milijuna kuna, a Goršići su do sada, uz pomoć mnogih humanitarnih akcija, prikupili tek nešto više od devet milijuna kuna. 

"Nema riječi kojima bi zahvalili svim tim divnim ljudima. Imamo za prvo tromjesečje liječenja, koje moramo uplatiti prije polaska, a koje iznosi oko 2,3 milijuna kuna, bez osiguranja, smještaja i ostalog. A liječenje traje dvije godine. Za početak bi bili tamo do kraja siječnja. Liječnica kaže da bi trebalo dolaziti svaki mjesec, cifre su da ti mozak stane, ne znam hoćemo li imati, ali toliko uložene energije mora uroditi plodom", govori tata.

Kiari možete pomoći pozivom na broj 060 9003 ili uplatom na: “Pomoć za Kiaru”, Crveni križ IBAN: HR7823900011500216860, Model: HR02, Poziv na br - OIB uplatitelja, Inozemstvo BIC: HPBZHR2X

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • llsls

    ovo je sujpedr