Prvi 518 pregleda 20. rujna 2022.

I životinje kraljice Elizabete prisustvovale su sprovodu

pool/pixsell/canva

Dva korgija kraljice Elizabete II., Sandy i Muick te poni Emma, prisustvovali su njenom pogrebu koji se održao jučer u Windsoru i tako se s njom pozdravili posljednji put

Psi su bili s članovima kraljevske posluge ispred dvorca Windsor prije samog pokopa kraljice u Memorijalnoj kapeli Georgea VI., a Emma je s konjušarom stajala na livadi kraj koje je prolazila procesija s kraljičinim lijesom.

Ovo je bila prikladna počast kraljici koja je bila jedna od najpopularnijih obožavatelja konja i korgija na svijetu, piše Popsugar

Kraljica je tijekom svog života posjedovala više od trideset korgija, a prvi takav pas kojeg je kraljica imala bio je Dookie, korgi kojeg je njena obitelj udomila 1933. godine.

Nakon smrti kraljice, korgiji su pripali njenom najmlađem sinu Andrewu koji joj ih je i darovao te će ostati živjeti u dvorcu Windsor s obzirom na to da Andrew, vojvoda od Yorka, tamo živi sa svojom bivšom suprugom Sarahom Ferguson. 

Ovu informaciju je potvrdio i sam princ William koji je, jednoj zabrinutoj ženi koja je došla odati počast kraljici, rekao da će psi sigurno biti dobro. 

"To su dva jako draga korgija i otišli su jako dobar dom. Bit će odlično zbrinuti. Najvjerojatnije razmaženi do srži", ispričao je princ William. 

Tvoja reakcija?