Ova torta je prava doza čokolade
Sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- žlica praška za pecivo
- žličica soli
- 120 g maslaca
- 120 ml suncokretovog ulja
- 200 g šećera
- 2 jaja
- žličica ekstrakta
- 250 ml mlaćenice
- 80 g tamne čokolade
- 80 g bijele čokolade
- 80 g mliječne čokolade
- 350 g maslaca
- 350 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 80 g tamne čokolade
- 80 g bijele čokolade
- 80 g mliječne čokolade
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalupe za tortu (20 cm) obloži papirom za pečenje.
Najprije napravi kore. U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi izmiksaj maslac, ulje i šećer. Dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Špatulom umiješaj suhe sastojke pa podijeli tijesto u tri posude. Izvaži kako bi sve tri kore bile jednake.
U jednu posudu umiješaj rastopljenu tamnu, u drugu mliječnu, a u treću bijelu čokoladu. Izlij pripremljena tijesta u kalupe i peci svaki otprilike 25 minuta. Provjeri čačkalicom pa izvadi i pusti da se kore ohlade.
Za to vrijeme pripremi kremu od maslaca. Miksaj maslac nekoliko minuta, dok ne postane kremast. Dodaj šećer u prahu i malo soli i nastavi miksati dok ne postane glatko. Podijeli kremu na tri jednaka dijela. U jednu posudu ulij rastopljenu tamnu, u drugu mliječnu, a u treću bijelu čokoladu. Miksaj dok ne dobiješ tri glatke kreme.
Na stalak najprije položi tamnu koru pa je premaži kremom od tamne čokolade. Sačuvaj otprilike četvrtinu za kasnije. Na tamnu kremu položi koru s mliječnom čokoladom pa je premaži sa 3/4 kreme od mliječne čokolade. Ponovi isti postupak s korom i kremom od bijele čokolade.
Preostalim kremama premaži tortu s vanjske strane, počevši s tamnom od dna. Poanta je da zagladiš tortu i dobiješ ombre efekt. Posluži se slastičarkom vrećicom kako bi postupak bio što brži i uredniji.
Stavi tortu u hladnjak na barem 4 sata prije no što je kreneš rezati. U slast!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.