Prvi 548 pregleda 30. kolovoza 2021.

Imamo recept za gin & tonic tiramisu u čaši!

canva/youtube

Ako ste jedna od mnogih obožavateljica gin i tonika, ovo je recept za vas. I ovoga puta je u čaši, ali uz još par sastojaka koji zajedno čine najukusniji desert koji ćete probati u zadnje vrijeme. Evo što vam sve treba i kako se priprema gin & tonic tiramisu

Sastojci: 

  • 250 ml gina
  • 500 ml tonika
  • 150 g šećera
  • 2 limuna
  • 500 g mascarpone sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 40 g šećera u prahu
  • 12 piškota

Kako pripremiti ovaj desert? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gin FIOR (@gin_fior)

Pomiješajte gin, tonik i šećer u jednom loncu. Dodajte koricu od dva limuna. Smjesu kuhajte na srednje jakoj vatri dok se šećer ne otopi, pa podignite temperaturu i tako je kuhajte oko četiri minute (ili dok se ne pretvori u gusti sirup). 

U posebnoj posudi mikserom pomiješajte mascarpone, vrhnje za šlag i šećer u prahu. Dodajte 100 ml ohlađene smjese s ginom i nastavite miksati. Ostatak sirupa stavi u plitku posudu i ostavi da tako stoji. Potom pripremi čaše za posluživanje tiramisua.

Svaku piškotu posebno umočite u sirup od gina i zatim ju stavite u čašu. Nakon dvije piškote dodajte dvije žlice kreme i ponovite postupak. Tiramisu ostavite u hladnjaku da se potpuno ohladi, a prije posluživanja na kolač naribajte malo korice limuna po želji. Uživajte!

Ovaj i slične recepte pronađite na Miss7 Gastro!

 

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

POGLEDAJTE VIDEO DANA:

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°