Kad netko spomene fritule, na pamet nam odmah padne Božić. Kad netko spomene božićne poslastice, na pamet nam odmah padnu fritule. A jeste li već probali fritule s ginom? Bacite oko na ovaj recept, oduševit će vas!
Inače se u smjesu za fritule dodaje rakija, kako bi fritule tijekom pečenja upile što manje masnoća, ali isto će odraditi i gin, a ujedno će fritulama dati i super ukusnu aromu. Pogledajte što vam sve treba i kako se pripremaju ove ukusne fritule s ginom u receptu koji donosi Miss7.
Što vam sve treba?
- 4 dcl jogurta
- 2 jaja
- 2 vanilin šećera
- prstohvat soli
- 2 žličice šećera
- 20 žlica glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica džina
- ulje za prženje
Kako se pripremaju?
- Umiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Ako smjesa bude prerijetka, dodajte još koju žlicu brašna.
- Malim žličicama spuštajte smjesu u ulje kako bi se formirale kuglice. Nemojte previše zagrijati ulje, neka bude na srednjoj vatri, kako fritule ne bi prerano zagorjele.
- Stavljajte par fritula odjednom u posudu kako biste im dali prostora da nabubre i dobro se ispeku. Povremeno ih okrenite u posudi.
- Pecite ih par minuta dok ne poprime svijetlo smeđu boju, a zatim ih izvadite na papir kako bi se višak masnoće ocijedio.
- Na kraju ih servirajte u lijepu posudu i pospite šećerom u prahu. Možete ih poslužiti i uz čokoladni preljev, to ostavljamo vama na izbor! Dobar tek :)
Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.