Prvi 3202 pregleda 24. listopada 2018.

Istinita priča iza 'Teksaškog masakra motornom pilom'

screenshot

Ako ste ikad gledali ovaj film, onda znate koliko je traumatično strašan. Pa, evo koja je priča iza svega

Za početak valja spomenuti da sam film nije doslovno baziran na istinitoj priči, ali je glavni negativac iz filma, Leatherface, inspiriran stvarnim ubojicom, piše Cosmopolitan. Što nije ništa manje traumatično!

Ako ste gledali film, onda znate o čemu se radi, ali za one koji ga nisu pogledali ovo je, ukratko, njegova radnja. Priča se vrti oko skupine prijatelja koja se izgubi usred pustopoljina Teksasa, gdje ih namami obitelj kanibala, predvođena sinom Leatherfaceom, čija je preferirana metoda ubijanja - motornom pilom. Brrr...

Leatherface inspiriran je serijskim ubojicom

Iako se cijeli film predstavlja kao 'snimljen prema istinitim događajima', zapravo je samo jedan dio toga točan. Lik Leatherfacea inspiriran je ubojicom Edom Geinom, čovjekom iz Wisconsina koji je poznatiji pod nadimkom "rezač tijela". On je poznat po tome što je iskopavao tijela mrtvaca s groblja te od njihove kože i kostiju izrađivao spomenare. E, sad je sasvim jasna poveznica s filmom...

Gein je 1968. također optužen za ubojstvo vlasnika željezarije Bernicea Wordena, a kasnije je završio u psihijatrijskoj ustanovi jer se ustanovilo da je, paaaa, neuračunljiv... Policija je u Geinovoj kući pronašla mrtvo, raskomadano tijelo gospodina Wordena, kao i razne predmete napravljene od ljudske kože i kostiju, među kojima i maske, što je najviše inspiriralo lik Leatherfacea. 

No, osim svega ovoga, Gein je navodno bio opsjednut svojom pokojnom majkom, zbog čega je čak i nakon njezine smrti u sobi čuvao njezino tijelo jer se nadao da će s vremenom "ući u njezinu kožu". OMG!

Koristili su prave motorne pile u filmu

Tvorac filma definitivno je bio inspiriran Geinom, ali je na umu imao i još jednog ubojicu. "Definitivno sam proučavao Geina. No, također sam primijetio i slučajeve ubojstava u Houstonu. Ime tog serijskog ubojice je Elmer Wayne Henley. I njegova me priča također inspirirala", ispričao je redatelj Tobe Hooper.

Što se tiče motorne pile, ona je inspirirana redateljevom Božićnom pričom. Usred grada za vrijeme blagdana našao se usred velike gužve, kupovanja poklona i trčanja za savršenim suvenirom, a u jednom trenutku pored sebe je ugledao motorne pile. Hrpu motornih pila. Pa mu se učinilo da bi to moglo biti savršeno oružje u filmu koji snima... A onda su se u filmu koristile prave pravcate motorne pile...

A ona užasavajuća kuća u kojoj živi Leatherfaceova obitelj? Ona zaista postoji. Da...

Prvu knjigu hrvatskog youtubera TheSikrt "Gola istina: Bez cenzure", u kojoj otkriva sve tajne o svom životu i pismo tajne obožavateljice, možete kupiti na svim Tisak prodajnim mjestima, u Tisak Media Centrima i na Žutom Kliku po cijeni od 69,90 kuna. 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve