Prvi 11872 pregleda 23. siječnja 2019.

Istinita priča iza 'The Conjuringa' je jezivija od filma

screenshot

Ovo je stvarna priča koja je inspirirala poznati horor film koji ste sigurno gledali, a bit će vam još jeziviji kad je pročitate...

Priča o obitelji Perron brutalna je i zastrašujuća, piše Ranker. Evo kako je sve počelo, što je utjecalo na jezive događaje u obitelji i tko ih je ukleo.

'Ostavite svjetla tijekom noći, molim vas'

 | Autor: vagpodcast / instagram vagpodcast / instagram

Prije nego se Perron obitelj doselila u kuću na Rhode Islandu, dobili su prilično konkretan savjet susjeda i možda ih je već to trebalo alarmirati, ali su ga odlučili ignorirati. Naime, prvi susjedi koji su živjeli u kući do one uklete u koju je obitelj doselila rekli su im sljedeće:

"Molim vas, za dobrobit vas i vaše obitelji, ostavljajte svjetla upaljena tijekom noći!" 

Nije prošlo dugo od tog savjeta, a obitelj se već susrela s prvom paranolmalnom aktivnosti u novoj kući. Iako, u početku su se događale stvari koje se bi na prvu okarakterizirale kao uklete. Stvari u kući su se pomicale i čuli su se čudni zvukovi, ali to baš i nije bilo neobično za stare, farmerske kuće kakva je bila i njihova. 

 | Autor: thehorrorreturns / instagram thehorrorreturns / instagram

Cynthia Perron jednom je ispričala kako su se od početka događale čudne stvari o kojima nitko nije pričao sve dok nije bilo prekasno. "Stvari bi se pomicale po kući ili bi odjednom bile odgurane ispod kreveta. Ja bih, naravno, odmah optužila svoje sestre jer su dirale moje stvari. Kad bi mi rekle da nemaju pojma o čemu pričam, ništa mi nije bilo jasno. I tako je sve počelo", rekla je Cynthia.

No, nažalost, nije dugo trajalo ovo banalno i bezopasno uhođenje. Stvari su vrlo brzo postale ozbiljnije.

Duhovi su najviše opsjedali djecu

 | Autor: 1virgoand2geminis/instagram 1virgoand2geminis/instagram

Nakon nekog vremena, obitelj je shvatila da u kući definitivno ne žive sami. Bio je ondje ozbiljan broj duhova, a najviše kontakta s njima imala su upravo njihova djeca. I oni su bili ti koji su prvi otkrili da ta bića definitivno nisu bezopasna.

Djeca su kasnije izjavila kako su se duhovi ponekad pretvarali da su njihove starije sestre te su ih ušuškavali u krevet i davali im poljupce prije spavanja. I Cynthia i Andrea to su doživjele i priznale su da se i dalje sjećaju kako duhovi mirišu. Užasno... "Par mjeseci nakon što smo uselili sjećam se da me ta žena ušuškavala prije spavanja, a ja sam cijelo vrijeme mislila da je to moja mama", započela je Cynthia, a Andrea je dovršila rečenicu: "Ali mama je mirisala na prepoznatljiv sapun, dok je taj duh mirisao na cvijeće i voće."

U pet ujutro budi bi nas nesnosni smrad leševa

S vremenom su naučili živjeti s (mislili su tada) prijateljskim duhovima, ali nije trebalo dugo vremena dok se bizarne stvari ponovno nisu krenule događati. Djevojčice iz obitelji priznale su da su u obiteljskoj staji često doživljavale neobične susrete i čule glasove koji su dopirali iz zidova. Andrea je ispričala priču koju je njoj jedne večeri rekla sestra Cindy.

"Rekla mi je: 'Annie, neprestano čujem glasove; i nije to jedan glas, nego više njih, ali mi svi govore isto.' Kad sam je pitala što joj govore, rekla mi je: 'U zidu su zakopana sedmorica vojnika'."

No, osim glasova i zvukova, događale su se i druge bizarne stvari. Recimo, obitelj tvrdi da se svakog jutra, oko 5:15 sati, u kući osjetio odvratan smrad "raspadajućih leševa", nakon čega bi se svi probudili. Andrea je tvrdila kako ih je u to vrijeme terorizirao muški duh koji je bio toliko jeziv i strašan da nije htjela u detalje ispričati što im je točno radio. "Recimo samo da je u kući bio prisutan užasan i zao muški duh, a mi smo bile djevojčice..."

Duh 'vještice' Bathshebe Thayer

 | Autor: h0rr0r_t0wn_ / instagram h0rr0r_t0wn_ / instagram

Iako su se svi članovi obitelji susreli sa zlim silama dok su živjeli u kući, majka Carolyn Perron bila je najosjetljivija od svih. Ispričala je priču o tome kako je znala da je najpametnije odseliti iz kuće kad joj se usred noći, pored kreveta pojavila žena u sivom i rekla joj: "Izađite, izađite van. Ja ću vas otjerati smrću i tamom."

Vjeruje se kako je žena u sivoj haljini Bathsheba Thayer, vještica za koju se smatra da je najviše od svih duhova terorizirala obitelj u ovom konkretnom slučaju. Andrea, najstarija kćerka u obitelji, rekla je: "Tko god da je taj duh bio, ona se smatrala gospodaricom kuće i mrzila je što u mojoj mami ima konkurenciju za tu poziciju."

Bathsheba ih je u početku terorizirala benignim načinima poput sitnih uboda, ali stvari su ubrzo eskalirale. Obitelj vjeruje kako je htjela da odu iz kuće, a jedini način na koji ih je mogla natjerati da odu bilo je teroriziranje Carolyn. Kad fizički napadi nisu urodili plodom, obitelj tvrdi da je duh vještice ušao u tijelo njihove majke i na taj ih način pokušao otjerati. Na taj je način oslabjela Carolynino tijelo i nanijela joj ozbiljne ozljede, a pritom je tjerala obitelj da ozbiljno razmisli o preseljenju iz kuće.

Warrenovi im nisu mogli puno pomoći

 | Autor: theconjuring/instagram theconjuring/instagram

Ed i Lorraine Warren bili su poznati demonolozi koji su nakon određenog vremena posjetili obitelj Perron kako bi im pomogli. No, obbitelj ih uopće nije zvala, već su ih pozvali njihovi susjedi. Sudjeda Barbara otišla je na predavanje koje su Ed i Lorraine držali u Connecticutu, i pozvala ih kod Perronovih. Nakon što je duh opsjeo Carolyn, obitelj je bila primorana prihvatiti njihovu pomoć, a Lorraine tvrdi da je osjetila lošu i tamnu prisutnost čim je ušetala u kuću. 

Warrenovi su im 'pročistili' kuću i napravili neku vrstu egzorcizma nad Carolyn u podrumu obiteljske kuće, no to, nažalost, nije dobro prošlo, već je samo pogoršalo stvari. Iako su Warrenovi posjećivali obitelj u nekoliko navrata sljedećih desetak godina, nisu ništa uspjeli 'popraviti'. Iako Lorraine nikad nije priznala što se točno dogodilo tog dana u podrumu, rekla je da ju je to zauvijek potreslo. "Bilo je užasno jezivo. I dan danas se ježim kad pričam o tome."

 | Autor: theconjuring/instagram theconjuring/instagram

Andrea se uspjela ušuljati u podrum dok se sve to događalo i potvrdila je njezinu priču. "Mama je govorila čudnim jezikom koji nije s ovog svijeta i to glasom koji uopće nije njezin. Njena je stolica levitirala podrumom, a zatim ju je nešto odbacilo na drugi kraj prostorije", ispričala je Andrea, koja svoju mamu više nikad nije gledala istim očima.

Igra skrivača bila je jednako jeziva kao u filmu

 | Autor: screenshot screenshot

Ako ste gledali film, sigurno se sjećate scene u kojoj mama i kćeri igraju skrivača. Mama sveže povez na oči, a djevojčice se sakriju te zatim plješću kako bi ih pronašla. No, mamu cijelo vrijeme ometa pljeskanje duha Bathshebae i cijela je scena užasno strašna. Ali, ako nam je strašna na filmu, zamislite koliko bi nam tek bila strašna u stvarnosti? A navodno je zaista i bila...

 | Autor: theconjuringuniverse/instagram theconjuringuniverse/instagram

Tijekom jedne igre Cynthia se zatvorila u kutiju u farmi i nitko je nije dolazio osloboditi, a kad je sama odlučila izaći jer je mislila da je igra gotova, shvatila je da ju je netko zaključao. Lupala je o kutiju svom snagom, ali nitko se nije pojavljivao, pa je odustala. Tek ju je nakon nekog vremena sestra izbavila odande. 

Zašto nisu napustili kuću?

No, iako su događaji s kojima se obitelj susretala zastrašujući, mnogi se pitaju; zašto obitelj nije napustila kuću i odselila? Obitelj je u ruralnoj kući na Rhode Islandu živjela od 1971. do 1980. godine, a u tom su se vremenu susreli s brojnim, i dobrim i zlim, duhovima. No, oni nažalost nisu bili u financijskoj mogućnosti napustiti kuću, cijena kuća koje su mogli kupiti bile su previsoke, pa su morali ostati dok situacija nije postala zaista preopasna.

1980. obitelj je uspjela prodati kuću, a čim su potpisali papire, uzeli su stvari, otišli prema Georgiji i nikad se više nisu okrenuli. No, čak i nakon preseljenja, ospjedao ih je duh Bathshebe Thayer. Obitelj je čak bila pozvana i na snimanje filma i svi su se odazvali osim mame Cynthije, koja jednostavno nije mogla opet doći na to mjesto i proživjeti iste događaje. 

Kad su ostatak obitelji intervjuirali za vrijeme snimanja filma, iznenada bi zapuhao vjetar, rušile bi se kamere, svjetla bi se palila i gasila i čuli bi se neobični zvukovi. Oni to zovu 'Bathshebainim prokletstvom'. Tek kad su se te večeri vratili u hotel saznali su da je Cynthia pala i slomila kuk baš u vrijeme kad je vjetar zapuhao na snimanju. Kad su je posjetili u bolnici, ona im je rekla kako je očito riječ o prokletstvu Bathshebae i kako ona "ne želi da je se razotkrije".

Bathsheba je stvarno postojala, međutim...

 | Autor: cinemartistry / instagram cinemartistry / instagram

Iako postoje mnoge priče o ukletim kućama i iako su prema mnogima od njih snimljeni filmovi, ovo je definitivno jedan od poznatijih slučajeva. A za sve one koji možda ne vjeruju u cijelu ovu priču, uvjerljiv je možda podatak da je Bathsheba Thayer, odnosno Bathsheba Sherman, žena koja je zaista postojala.

Iako nije bila vještica koja je žrtvovala svoje dijete Sotoni kako bi postala vladaricom kuće na Rhode Islandu, kako se to opisuje u određenim verzijama priče, ona je bila tek obična žena. Ipak, njena priča nije bila baš obična. Imala je četvero djece, supruga i živjela je u 19. stoljeću. A onaj neobičan dio jest taj da je troje njezine djece umrlo dok su još bili jako mali, a Bathsheba je umrla od posljedica moždanog udara te je zakopana pored svoje troje djece i supruga. Brrr...

 

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najiskrenije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, ljubavnu priču Nike i Raste, najveći ljubavni horoskop za 2019. i još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, kupite ga na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    whaaaaat :O ovo je prestrašno...