Zaboravite na pečenje jaja jedno po jedno – ovaj recept iz pećnice mijenja pravila igre. Sočna, aromatična i savršeno reziva, ova jaja postaju hit za svaki obrok, od doručka do piknika
SASTOJCI
- suncokretovo ulje
- jaje 12 kom
- svježi vlasac 0,25 šalica
- vrhnje za kuhanje 0,25 šalica
- sol 1,75 žličica
- češnjak u prahu 0,75 žličica
- svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
- cheddar 0,50 šalica
POSTUPAK
- Pećnicu zagrij na 175 °C. Četvrtasti kalup (cca 23x23 cm) lagano namaži uljem. Obloži ga papirom za pečenje tako da ostane višak s dvije strane – kasnije ćeš lakše izvaditi jaja, piše miss7.
- U velikoj zdjeli dobro izmiješaj jaja, nasjeckani vlasac, vrhnje, sol, češnjak u prahu, papar i 1/2 šalice naribanog cheddara. Izlij smjesu u pripremljeni kalup i po vrhu pospi preostalih 1/4 šalice sira.
- Peci otprilike 25 minuta, dok se jaja ne stisnu i više nisu tekuća u sredini. Izvadi iz pećnice, kratko ohladi, pa pomoću viška papira izvuci cijeli komad i nareži na kvadrate.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.