Prvi 1179 pregleda 25. svibnja 2025.

Jaja iz pećnice: Novo brzinsko jelo koje ćete obožavati

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

Zaboravite na pečenje jaja jedno po jedno – ovaj recept iz pećnice mijenja pravila igre. Sočna, aromatična i savršeno reziva, ova jaja postaju hit za svaki obrok, od doručka do piknika

SASTOJCI

  • suncokretovo ulje
  • jaje 12 kom
  • svježi vlasac 0,25 šalica
  • vrhnje za kuhanje 0,25 šalica
  • sol 1,75 žličica
  • češnjak u prahu 0,75 žličica
  • svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
  • cheddar 0,50 šalica

 | Autor: Ivica Galovic/PIXSELL, Canva Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

POSTUPAK

  1. Pećnicu zagrij na 175 °C. Četvrtasti kalup (cca 23x23 cm) lagano namaži uljem. Obloži ga papirom za pečenje tako da ostane višak s dvije strane – kasnije ćeš lakše izvaditi jaja, piše miss7.
  2. U velikoj zdjeli dobro izmiješaj jaja, nasjeckani vlasac, vrhnje, sol, češnjak u prahu, papar i 1/2 šalice naribanog cheddara. Izlij smjesu u pripremljeni kalup i po vrhu pospi preostalih 1/4 šalice sira.
  3. Peci otprilike 25 minuta, dok se jaja ne stisnu i više nisu tekuća u sredini. Izvadi iz pećnice, kratko ohladi, pa pomoću viška papira izvuci cijeli komad i nareži na kvadrate.

Tvoja reakcija?