Prvi 3373 pregleda 02. travnja 2021.

Posao iz snova: Plaćaju ljude da gledaju fotke štenaca

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Kompanija koja nudi posao želi saznati utječu li fotke štenaca na sreću promatrača, a za to plaćaju 20 funti na sat.

Posao iz snova ne postoji, ili? Da, istina je, postoji posao gdje ste plaćeni zbog toga što pregledavate fotografije štenaca. Ovaj 'dream job' nudi kompanija koja proizvodi hranu za pse 'ProDog Raw', a trenutno je u potrazi za radnicima, piše The Hook.

 | Autor: Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Kompanija provodi istraživanje kojim želi ispitati utječu li fotke štenaca na društvenim mrežama na smanjenje stresa promatrača. Nedavno su proveli sličnu studiju i otkrili da 73% Britanaca radije na društvenim mrežama gleda fotke mačića i pasa, nego selfie ljudi.

Kako izgleda posao?

 | Autor: Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Sretnike koje odaberu, morat će nositi brojač otkucaja srca koji će mjeriti i prikupljati informacije iz njihovih reakcija na fotke. Plaća je 20 funti po satu, a radi se šest sati dnevno. To znači da će dobiti 120 funti na dan samo za gledanje fotki štenaca, okeeej!

Koje uvjete kandidat treba zadovoljiti?

 | Autor: Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Od kandidata kompanija očekuje da ne radi neki ubrzani posao koji bi mu mogao povećavati otkucaje srca, da je star između 18-60 godina i da koriste društvne mreže.

Heidi Maskelyne, osnivačica kompanije je otkrila: "Znanstveno je dokazano da nam naši ljubimci snižavaju razinu stresa, ali još nije otkriveno je li samo gledanje u fotku psa može promijeniti raspoloženje. Vidjeli smo u ovom pitanju veliku priliku i htjeli smo saznati ima li u njemu istine, pogotovo u ovim izazovnom razdoblju."

Natječaj za ovaj zanimljiv posao otvoren je do 30. travnja, a kandidati se mogu prijaviti na ovom linku.

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?