Prvi 1411 pregleda 03. svibnja 2019.

Je li pametno prati kosu svaki dan? Znamo odgovor

averie woodard/unsplash

Sve ovisi kakav je tvoj tip kose

Sigurno si već čula da kosu nije dobro prati svaki dan, vjerojatno ti to savjetuju i u frizerskom salonu. Najčešća su objašnjenja kako se svakodnevnim pranjem uništavaju prirodna ulja, ali i tjeme. 

Pa, jesi li ti u timu onih koji kosu peru svaki dan? Ako jesi, ne moraš se bojati da ćeš si smrtno uništiti kosu zbog toga, jer to čak i nije toliko loša navika, ali, sve ovisi o tipu kose. 

Tjeme je važno

via GIPHY

Ono što malo tko zna jest da je više vremena potrebno posvetiti čišćenju tjemena nego samoj kosi. Zdrava kosa, ipak, započinje od tjemena, javlja Seventeen. Ne opereš li tjeme kako treba, može doći do začepljenja folikula, a u najgorim slučajevima i do gubitka kose, govore stručnjaci. Ovom režimu osobito se trebaju posvetiti svi koji imaju problema s masnom kosom, savjetuju.

RAVNA I/ILI TANKA KOSA

E, sad... Ako imaš ravni tip kose, koliko je često trebaš prati?

Ovakav tip kose se vrlo brzo masti pa stručnjaci kažu da ju je potrebno prati svaki ili svaki drugi dan. 

KOVRČAVA, GUSTA I/ILI SUHA KOSA

Ako imaš ovakav tip kose, peri je jednom do dva puta tjedno, savjetuju stručnjaci.

via GIPHY

Uz sve ovo, najvažnije je prepoznati koji su proizvodi dobri za tvoju kosu, a koji joj štete. Ako i pereš kosu svaki dan i ona je i dalje zdrava - stručnjaci kažu da je to sasvim ok.

Ako ti se pak ne da kosu prati baš svaki dan, čak i ako se malo 'zamasti', dobro rješenje su šamponi za suho pranje. No, da rezimiramo - pranje kose svaki dan nije smrtni grijeh i ništa ti neće biti ako to radiš. 

via GIPHY

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

 | Autor:

POGLEDAJ NOVI JOOMBOOS VIDEO:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Paaaa super, ovo me baš zanimalo !