Prvi 1479 pregleda 11. studenoga 2022.

Je li sigurno puniti mobitel preko noći? Evo odgovora

canva

Jedno pitanje koje se uvijek postavlja kada je riječ o mobitelima je ono - je li ih sigurno puniti preko noći? Mnogi imaju teorije o tome zašto to je ili nije sigurno, a mi vam u nastavku donosimo objašnjenje stručnjaka

Na pitanje 'je li sigurno puniti mobitel preko noći?' nema jednog definitivnog odgovora, ali Robin Salvador, stručnjak iz tehnološke tvrtke Seekfast kaže kako je to generalno siguran postupak, no da ipak postoji i nekoliko 'caka' koje bi trebali uzeti u obzir, piše She Finds

 | Autor: canva canva

"Prva i najvažnija 'caka' je ta da, svim mobitelima koji imaju litij ionske baterije, punjenje preko noći znatno povećava temperaturu što uzrokuje pregrijavanje i potencijalno kraći vijek baterije", govori Salvador. 

"Ako imate noviji mobitel koji ima litij ionsku bateriju, pobrinite se da se uvijek u potpunosti ohladi prije nego li ga ponovno priključite na punjač", dodaje.

 | Autor: canva canva

Također, jedna vrlo bitna stavka kada je riječ o punjenju mobitela (osobito preko noći) je i punjač koji koristite. 

"Za punjenje mobitela koristite samo ovlaštene punjače koji su napravljeni specifično za litij ionske baterije i pripazite da njihova snaga odgovara jačini baterije koja je u mobitelu", govori Salvador.

 | Autor: canva canva

Jednaka snaga punjača i baterije važna je zato što pretjerano punjenje baterije koje se događa zbog presnažnog punjača, dovodi do njenog oštećenja koje garancije vrlo često ne pokrivaju. 

 

KUPITE NOVI JOOMBOOS MAGAZIN NA KIOSCIMA TISKA I OSVOJITE KAPU ILI ČARAPE!

 | Autor:

Tvoja reakcija?