Idealan ljetni desert na kojeg su mnogi već pomalo zaboravili zasigurno je - lambada. Upravo zato, u nastavku vam donosimo recept za nju, a na vama je samo da se bacite na pripremu!
Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 15 dag šećera
- 15 dag brašna
Bijela krema:
- 300 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice šećera
- 200 ml vrhnja za šlag
- 80 g gustina
Žuta krema:
- 800 ml gustog soka od naranče
- 3 pudinga od vanilije
- 3 žlice šećera
- Naribana korica pola naranče
Čokoladna glazura:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 300 ml vrhnja za šlag
Jedno pakiranje petit keksa
Priprema:
Biskvit:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa bjelanjke utucite u čvrsti snijeg, a žumanjke umutite sa šećerom. U žumanjke dodajte brašno pa lagano umiješajte snijeg. Dobivenu smjesu izlijte u nauljenu tepsiju i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva, piše Coolinarika.
Bijela krema:
Od 300 ml mlijeka oduzmite nekoliko žlica pa preostalo mlijeko, šećer, vrhnje za šlag i vanilin šećer ostavite da prokuha. Za to vrijeme u nekoliko žlica mlijeka razmutite gustin pa ga ukuhajte u prokuhano mlijeko. Miješajte otprilike dvije minute na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu.
Prelijte preko mlakog biskvita i stavite u frižider da se malo stisne.
Žuta krema:
Od 800 ml soka oduzmite 50 ml pa ostatak stavite da prokuha. Kada je sok prokuhao, dodajte mu puding i šećer koje ste prethodno razmutili u 50 ml soka. Smanjite jačinu vatre i nekoliko minuta kuhajte uz neprestano miješanje dok ne dobijete gusti žele. Umiješajte naribanu koricu naranče pa prelijte preko bijele kreme i na nju poslažite petit kekse (nije ih potrebno namakati).
Čokoladna glazura:
Čokoladu i vrhnje za šlag rastopite na pari i prelijte preko keksa.
Ostavite u frižideru na nekoliko sati pa poslužite.
Uživajte u ovom savršenom desertu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.