Prvi 7580 pregleda 23. lipnja 2022.

Jede vam se lambada? Imamo jednostavan recept

stasina_kuhinjica/Instagram

Idealan ljetni desert na kojeg su mnogi već pomalo zaboravili zasigurno je - lambada. Upravo zato, u nastavku vam donosimo recept za nju, a na vama je samo da se bacite na pripremu!

Sastojci:

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 15 dag šećera
  • 15 dag brašna 

Bijela krema:

  • 300 ml mlijeka 
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice šećera
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 80 g gustina

Žuta krema:

  • 800 ml gustog soka od naranče
  • 3 pudinga od vanilije 
  • 3 žlice šećera
  • Naribana korica pola naranče

Čokoladna glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje 
  • 300 ml vrhnja za šlag

Jedno pakiranje petit keksa

Priprema:

Biskvit: 

Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa bjelanjke utucite u čvrsti snijeg, a žumanjke umutite sa šećerom. U žumanjke dodajte brašno pa lagano umiješajte snijeg. Dobivenu smjesu izlijte u nauljenu tepsiju i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva, piše Coolinarika

Bijela krema:

Od 300 ml mlijeka oduzmite nekoliko žlica pa preostalo mlijeko, šećer, vrhnje za šlag i vanilin šećer ostavite da prokuha. Za to vrijeme u nekoliko žlica mlijeka razmutite gustin pa ga ukuhajte u prokuhano mlijeko. Miješajte otprilike dvije minute na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu. 

Prelijte preko mlakog biskvita i stavite u frižider da se malo stisne.

Žuta krema: 

Od 800 ml soka oduzmite 50 ml pa ostatak stavite da prokuha. Kada je sok prokuhao, dodajte mu puding i šećer koje ste prethodno razmutili u 50 ml soka. Smanjite jačinu vatre i nekoliko minuta kuhajte uz neprestano miješanje dok ne dobijete gusti žele. Umiješajte naribanu koricu naranče pa prelijte preko bijele kreme i na nju poslažite petit kekse (nije ih potrebno namakati).

Čokoladna glazura:

Čokoladu i vrhnje za šlag rastopite na pari i prelijte preko keksa. 

Ostavite u frižideru na nekoliko sati pa poslužite.

Uživajte u ovom savršenom desertu!

 

Pogledajte drugu epizodu Outsidera!

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°