Ovaj kolač od maka i jabuka će vas već prvim grizom vratiti u djetinjstvo
Sastojci:
BISKVIT:
-
3 jaja
-
100 g šećera
-
1 vrećica vanilin šećera
-
100 g pšeničnog oštrog brašna
-
1 vrećica praška za pecivo
-
40 g pšenične krupice
-
100 g maka
-
100 ml ulja
-
2 naribane jabuke (400 g)
-
3 žlice mlijeka
GLAZURA:
- 40 g maslaca
- 100 g čokolade
Priprema:
Prvo jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte. Potom pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite čokoladnu glazuru na način da na laganoj vatri rastopite maslac i čokoladu.
Kada je kolač pečen, prelijte ga glazurom i ostavite da se hladi.
Uživajte!
Originalni recept možete pronaći na coolinarici.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.