Prvi 489 pregleda 19. srpnja 2023.

Jednostavno pravilo za sretnu i zdravu ljubavnu vezu

Canva

Mnogi žele da njihov partner bude drugačiji nego što jest, stoga ga nastoje promijeniti. No prisilno mijenjanje partnera dovodi do uništenja odnosa.

Ako želite imati lijepu i sretnu vezu, morate svog partnera pustiti da bude ono tko zaista jest.

Vaše nezadovoljstvo partnerom je zapravo prigovor onome što on jest, točnije prigovor njegovoj stvarnosti. Prigovarate činjenici da nije poput vas i da se ne uklapa u vašu idealiziranu sliku. Stoga je vaša frustracija zapravo poricanje stvarnosti.

Vaš će se partner uvijek truditi biti ono tko jest, čak i ako se pokušava uklopiti u vašu sliku. Ako počne u potpunosti poricati sebe, s vremenom će postati ljut ili depresivan. Ta želja za istovjetnošću je često izvor poteškoća i problema u životu s drugom osobom.

 | Autor: Canva Canva

Kada postanete frustrirani zbog partnera, zapitajte se kako je njemu u njegovoj koži. Uzmite u obzir njegovo djetinjstvo, osjećaje, misli, temperament. Kad mu sa znatiželjom pristupite, učinili ste prvi korak na putu do sretne veze.

Uspješan odnos temelji se na prihvaćanju i poštivanju međusobnih razlika. U zdravoj vezi shvaćate da živite s drugom osobom koja nije vaš produžetak, već je jedinstvena osoba, piše YourTango.

Tvoja reakcija?