Prvi 12160 pregleda 21. svibnja 2024.

Jedva čekamo sezonu tikvica da isprobamo ovu pitu

Canva

Donosimo vam recept za jednostavnu, laganu i brzu pitu od tikvica

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 4 šalice tanko narezanih tikvica
  • 1 šalica sjeckanog crvenog luka
  • 2 žlice peršina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • bosiljak
  • origano
  • 2 jaja, dobro istučena
  • 2 šalice mozzarelle
  • 2 žličice senfa
  • 1 lisnato tijesto

Priprema:

Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.

Maslac rastopi na tavi na laganoj vatri. Dodaj crveni luk i tikvice koje ste prije toga ocijedili od viška vode, oko 6 do 8 minuta povremeno miješajući dok ne omekšaju. Dodaj peršin, sol, papar, češnjak u prahu, bosiljak i origano. 

U zdjeli pomiješaj jaja i sir. Dodaj povrće te lagano miješaj dok se ne poveže. 

Razvuci lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje. Lagano vilicom izbodi tijesto. Premaži ga senfom. Izlij smjesu ravnomjerno po tijestu.

Peci oko 20 minuta (dok nož zaboden u tijesto ne izađe čist). Ako je potrebno, zadnjih 10 minuta prekrij rub kore papirom za pečenje da spriječiš da zagori.

Pitu pusti da odstoji 10 minuta prije posluživanja. 

Još ovakvih recepata možeš pronaći na portalu MissGastro

 

Tvoja reakcija?