Prvi 14870 pregleda 13. srpnja 2025.

Jelo na žlicu: Ljetna juha od tikvica

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

Bez obzira na visoke temperature juha od tikvica je genijalan izbor za početak jela. Idealna je jer je lagana i puna vitamina, a može se jesti i hladna!

SASTOJCI

  • tikvice 400 g
  • mlijeko 200 ml
  • maslac 1 žlica
  • brašno 1 žlica
  • listići svježeg peršina 1 žlica 
  • kiselo vrhnje 80 g
  • voda 800 ml
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

 | Autor: Ivica Galovic/PIXSELL, Canva Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

POSTUPAK

  1. Očišćene i narezane tikvice stavi u posudu, prelij sa 700 ml vode pa pusti da krčka 10-ak minuta, piše miss7
  2. Dodaj mlijeko i maslac i kuhaj još nekoliko minuta na laganoj vatri. Potom skini s vatre i izmiksaj štapnim mikserom.
  3. Brašno pomiješaj s preostalih 100 ml vode i dodaj juhi. 
  4. Začini po želji, dodaj vrhnje i kuhaj još 5 minuta. Makni s vatre, dodaj nasjeckani peršin i posluži uz kockice prepečenca.


 

Tvoja reakcija?