Bez obzira na visoke temperature juha od tikvica je genijalan izbor za početak jela. Idealna je jer je lagana i puna vitamina, a može se jesti i hladna!
SASTOJCI
- tikvice 400 g
- mlijeko 200 ml
- maslac 1 žlica
- brašno 1 žlica
- listići svježeg peršina 1 žlica
- kiselo vrhnje 80 g
- voda 800 ml
- sol
- svježe mljeveni crni papar
POSTUPAK
- Očišćene i narezane tikvice stavi u posudu, prelij sa 700 ml vode pa pusti da krčka 10-ak minuta, piše miss7.
- Dodaj mlijeko i maslac i kuhaj još nekoliko minuta na laganoj vatri. Potom skini s vatre i izmiksaj štapnim mikserom.
- Brašno pomiješaj s preostalih 100 ml vode i dodaj juhi.
- Začini po želji, dodaj vrhnje i kuhaj još 5 minuta. Makni s vatre, dodaj nasjeckani peršin i posluži uz kockice prepečenca.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.