Lagane, kremaste, neodoljive... Upravo takve su ove lazanje od bundeve - očarat će svakoga tko ih proba. Recept za pripremu se nalazi u nastavku, a vama želimo dobar tek!
SASTOJCI
- listovi za lazanje
- bijelo vino 50 ml
- parmezan 50 g
- svježi sir 200 g
- mrkva 2 kom
- luk 1 kom
- bundeva 1,20 kg
- mlijeko 150 ml
- maslac 70 g
- brašno 70 g
- listići svježeg peršina
- sol
- papar
- muškatni oraščić
POSTUPAK
- Bundevu oguli, očisti od koštica te naribaj ili nasjeckaj na komadiće. Mrkvu naribaj, a luk nasjeckaj nasitno.
- Pirjaj luk na ulju, dodaj mrkvu, a zatim i bundevu. Dodaj vino. Kad alkohol ispari dodaj soli i papra. Dodajte nasjeckane listiće svježeg peršina i makni s vatre.
- Dinstanom povrću dodaj svježi sir (ili ricottu u jednakoj količini) i dobro promiješaj kako bi se svi sastojci povezali.
- Pripremi bešamel tako da rastopiš maslac, popržiš brašno i sve zaliješ toplim mlijekom. Dobro promiješaj dok ne dobiješ gusti umak, dodaj soli, papra i muškatnog oraščića.
- Kore za lazanje može kratko prokuhati prije slaganja u pleh, ali nije nužno.
- Na dno posude najprije stavi malo bešamela, zatim stavi jedan sloj listova za lazanje, a na sve to umak od svježeg sira i povrća. Dodaj bešamel i naribani sir. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš sve sastojke. Po vrhu sve obilno pospi naribanim parmezanom.
- Peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva, piše miss7.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.