Prvi 2994 pregleda 27. listopada 2018.

Jeziva priča o ukletoj bolnici na zagrebačkom Sljemenu!

screenshot

Priču o ovom ukletom i jezivom mjestu znaju svi u Zagrebu i okolici, a naši youtuberi su bili toliko hrabri i usred noći posjetili Brestovac. Nije nam baš svejedno ovo ni gledati...

Kada govorimo o ukletim mjestima u Hrvatskoj, ne možemo ne spomenuti napušteni sanatorij za liječenje plućnih bolesti Brestovac. Ovo nekoć značajno i veliko zdanje nalazi se na Zagrebačkoj gori, a danas je tek pusta ruševina onoga što je nekoć predstavljalo.

Ondje danas, navodno, lutaju duhovi pacijenata, a legendu o tom mjestu htjeli su provjeriti i JoomBoosovi youtuberi, Petra, Dennis, LayZ i Dino. Proveli su noć ondje, a ono što su otkrili neće vam biti baš svejedno gledati - jer, oni su sve to snimili!

Stoljeće prije modernih vremena u kojima mi živimo, kad je nastao ovaj kompleks bolničkih zgrada na Sljemenu, tuberkuloza je bila ogroman zdravstveni problem te se nije mogla liječiti kao što se liječi danas. Za izlječenje je tada bila potrebna izolacija i stroga briga o pacijentima.

Duh pacijentice Ljerke Šram

 | Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL Davorin Visnjic/PIXSELL

Mnogi ozbiljno bolesni pacijenti liječili su se upravo u Brestovcu. Neki su se izlječili, no mnogo je ljudi ondje i umrlo, zbog čega i kruže priče da duhovi pacijenata i dalje lutaju ruševnim zgradama tog jezivog mjesta.

Jedna od pacijentica koja se ondje liječila bila je pjevačica i glumica Ljerka Šram, koja je bolovala od tuberkuloze. Upravo zbog nje je, navodno, liječnik Milivoj Dežman i dao izgraditi ovu velebnu bolnicu, jer je bio zaljubljen u slavnu umjetnicu te je nije htio izgubiti zbog ove bolesti. 

Nažalost, Ljerka je umrla na Dežmanovim rukama nakon duge borbe i u mukama. A ona je samo jedna od pacijentica koja je imala takav tragičan kraj upravo na tom istom mjestu.

Ukleto mjesto čiju priču zna cijeli Zagreb

 | Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL Davorin Visnjic/PIXSELL

Objekt bolnice zatvoren je 1968. godine i otada je napušten te propada. Otkako je zatvoren, o njegovu prokletstvu kruže priče u cijelom Zagrebu i okolici, a upravo duh Ljerke Šram jedan je od onih koji se najčešće spominje.

Priča ide kako Ljerkin duh i dan danas noću izlazi i luta hodnicima bolnice na Brestovcu. No, i ostali pacijenti koji su u mukama umirali u toj bolnici, danas su duše koje ondje lutaju i traže svoj mir. 

Prvu knjigu hrvatskog youtubera TheSikrt "Gola istina: Bez cenzure", u kojoj otkriva sve tajne o svom životu i pismo tajne obožavateljice, možete kupiti na svim Tisak prodajnim mjestima, u Tisak Media Centrima i na Žutom Kliku po cijeni od 69,90 kuna. 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve