Prvi 729 pregleda 07. studenoga 2020.

Joe Biden postao je 46. predsjednik SAD-a

BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL

Bidenove pristaše slave diljem SAD-a, Joe Biden njihov je novi predsjednik. On se oglasio putem Twittera, a sad svi nestrpljivo iščekuju njegovo javljanje uživo koje bi se trebali održati u jutarnjim satima po našem vremenu.

Zbroj listića u 50 američkih država donio je rezultate - Joe Biden, demokratski kandidat postao je novi predsjednik SAD-a. Prema projekcijama CNN-a. Biden je osvojio 20 elektorskih glasova u Pennsylvaniji i ukupno 273 glasa, piše 24sata.

Biden je vijesti dočekao u svome domu u Delawareu. Javnosti bi se trebao obratiti u ranim jutarnjim satima prema našem vremenu. Zasad je vijesti komentirao samo na svome službenom Twitter profilu gdje je napisao:

"Ameriko, počašćen sam što ste me izabrali da vodim našu veliku državu. Posao pred nama bit će težak, ali vam obećavam ovo: Bit ću predsjednik svih Amerikanaca, bez obzira na to jeste li glasali za mene ili ne", napisao je.

Trump ne odustaje

Donald Trump nije uspio osvojiti drugi mandat. George H.W. Bush je posljednji predsjednik koji nije uspio osigurati drugi mandat. 1992. godine pobijedio ga je Bill Clinton. Prije njega, još su samo tri predsjednika u posljednjih sto godina bili poraženi u borbi za drugi mandat. Trump ne odustaje, njegov tim je na Twitteru objavio da su izbori daleko od kraja te da legalni glasovi odlučuju o predsjedniku, a ne mediji. 

Više o tome kako će Trump prihvatiti poraz i kako će se dalje odvijati situacija u SAD-u čitajte na 24sata.hr.

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mia_paricc

    jedva sam čekala taj trenutak! 🥳😂
  • Avatar Kristynica

    Kristynica

    Ko god pobijedio nikakva korist za nas