Prvi 369 pregleda 03. siječnja 2021.

Kako lakše realizirati novogodišnje odluke?

unsplash

Ako iz godine u godinu donosite novogodišnje odluke, a ne uspijevate ih realizirati, nemojte očajavati. Ovo je nekoliko korisnih savjeta koji će vam možda pomoći da ove godine održite svoje novogodišnje odluke i uspijete u tome što ste naumili, korak po korak.

1. Odaberite konkretan cilj

 | Autor: unsplash unsplash

Ako znate točno prema čemu idete i što želite ostvariti, lakše ćete do toga doći. Primjerice, nemojte si željeti samo da budete bolji prema drugima, nego si dajte konkretan zadatak: ove godine ću više pomagati roditeljima financijski, češće ću zvati baku i djeda, pomagat ću u lokalnom volonterskom centru i slično.

2. Nemojte si zadavati prevelike zadatke

Ako na neki način limitirate svoje novogodišnje odluke i ciljeve, opet će vam ih biti lakše ostvariti. Ako idete preširoko i želite napraviti sve, na kraju bi vam se moglo dogoditi da ne napravite ništa. Pomalo...

3. Dajte si vremena za planiranje

 | Autor: pexels/unsplash pexels/unsplash

Lakše će vam biti organizirati se ako uložite neko vrijeme u planiranje. Zapišite na list papira sve što želite ostvariti iz tjedna u tjedan i pokušajte se što je moguće više držati tog plana.

4. Idite korak po korak

Nemojte odmah od sebe očekivati da ćete ostvariti sve što se zamislili već nakon prvih par dana ili tjedana. Dajte si vremena i idite mali korak po mali korak. Tako ćete s vremenom doći do željenoga cilja. 

5. Prisjetite se grešaka

Dosad ste već možda željeli ostvariti neke ciljeve, ali niste uspjeli. 'Vratite' se u prošlost i sagledajte svoje postupke i greške iz današnje perspektive. Zašto niste uspjeli? Kad utvrdite koje ste greške činili nekad, više ih nećete tako lako ponavljati i naučit ćete da si ne trebate zadavati prevelike zalogaje.

6. Potražite pomoć i podršku

 | Autor: pexels/unsplash pexels/unsplash

Nemojte se sramiti tražiti nečiju pomoć ili podršku, ako vam je to potrebno za ostvarenje nekog cilja ili ostvarenje neke zacrtane promjene. Ako tražite pomoć i podršku niste slabi, već itekako snažni jer ste si priznali da ponekad nešto jednostavno ne možemo učiniti potpuno sami. I to je skroz u redu.

Tvoja reakcija?