Prvi 1776 pregleda 12. siječnja 2019.

'Kako su mi društvene mreže uništile život'

women_with_style / instagram

Jesi li se ikada zapitao/la koliko te društvene mreže zapravo usrećuju (ili unesrećuju)? Možeš li se uopće sjetiti perioda bez svakodnevnog skrolanja, lajkanja, sheranja i objavljivanja važnijih trenutaka iz tvog života?

Tužnu priču o djevojci koja je odlučila ugasiti svoj profil na svim društvenim mrežama prenio je portal PopSugar.

'Kada sam tek otvorila profil na društvenim mrežama, sve je bilo uobičajeno. Skupila sam pristojan broj prijatelja i followera te gotovo svakodnevno objavljivala razne momente iz života.

S vremenom sam sve više vremena provodila na društvenim mrežama, prvenstveno Facebook-u i Instagram-u prateći objave prijatelja, poznanika i javnih osoba da sam polako svoj socijalni život zamijenila virtualnim.

via GIPHY

Kada sam zatrudnjela, objavila sam na svom profilu sretnu vijest i u tom periodu bih mogla reći da sam potpuno prestala izlaziti i družiti se s ljudima. Jednostavno sam na neki način živjela na internetu i na takav način ''gradila'' svoja prijateljstva.

Sve je krenulo nizbrdo onog trenutka kada sam spontano pobacila i izgubila svoju bebu.

Kako sam bila uključena u razne grupe o majčinstvu i djeci, svakodnevno bi mi stizale obavijesti, objave i fotografije budućih mama što ja više nisam bila.

via GIPHY

Najteže mi je padalo to što sam u tim teškim trenutcima tuge, boli i velikog gubitka spoznala kako uopće nemam pravih prijatelja. Nije bilo ljudi koji bi me nazvali ili osobno došli pred moja vrata da me pitaju kako sam.

Osjećala sam se ostavljeno od cijelog svijeta i svih tih lažnih prijatelja, a fotografije djece i tuđih, naizgled sretnih života bili su mi samo sol na ranu.

Iz dana u dan sam sve više padala u depresiju gledajući tuđe 'savršene živote', sve dok jednog dana nisam čvrsto odlučila povući se iz cijelog tog virtualnog košmara. Jednostavno sam se počela ozbiljno bojati za vlastiti život i trebao mi je predah, ali i velika promjena.

via GIPHY

Nakon što sam ugasila sve svoje profile, u početku sam se osjećala s čudno no s vremenom je osjećaj bio sve bolji, a ja sam se lagano osjećala sve bolje i zdravije. 

Naravno, trebalo mi je nekoliko mjeseci da se potpuno oporavim, no danas sam uvjerena kako to nebi bilo moguće bez tog velikog koraka kojim sam si spasila život.'

via GIPHY

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    omgggg..