Prvi 178 pregleda 30. svibnja 2022.

Kolekcija NFT sova prodana za gotovo 300 milijuna dolara

3dmoonbird, moonbirds_xyz/Instagram/Canva

Uspon globalnog NFT tržišta u punom je zamahu, a tome je itekako pridonijela i prodaja nacrtanih sova koja je dosegla najveću cijenu na NFT tržištu nego ijedna NFT kolekcija dosad

Nakon samo dva dana na NFT tržištu, kolekcija od deset tisuća pikseliziranih NFT ptica, prodana je za više od 281 milijuna dolara i tako postala najskuplja NFT kolekcija ikada prodana, piše Fortune.

Kolekcija ovih ptica zove se Moonbirds i već je uvrštena u iznimno uspješne kolekcije kao što su Azuki, Bored Ape Yacht Club i CryptoPunks. No, iako tako nagle i velike prodaje NFT-ja nisu toliko neobične, ekspresan uspjeh ovih nacrtanih sova zapanjio je mnoge ljude u NFT društvu. 

Interes za ovu kolekciju od deset tisuća ptica bio je velik najviše zbog onih koji stoje iza njih - Proof Collectivea, grupe od tisuću NFT kolekcionara. Među tim kolekcionarima su i dobro poznate NFT face kao što su umjetnik Mike Winkelmann, poznatiji kao Beeple i investitor Gary Vaynerchuk. 

Oni koji posjeduju Moonbird NFt-je, mogu ih 'gnijezditi' kako bi, za vrijeme njihovog 'razvoja' dobili dodatne povlastice i povećali im vrijednost. 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?