Prvi 1253 pregleda 12. srpnja 2019.

Koliko često zapravo trebaš prati grudnjak?

Unsplash/dominos Instagram

Budi iskrena prema sebi i odgovori na pitanje; kad si posljednji put među odjeću u perilicu rublja ubacila i svoj grudnjak?

Čini se kako bismo grudnjake trebali prati mnogo češće nego što smo mislili da je to potrebno. Joshua Zeichner, poznati dermatolog iz New Yorka, rekao je da bismo grudnjake trebale prati najmanje jednom tjedno.

via GIPHY

Prema njegovim riječima, ne operemo li grudnjak barem jednom tjedno, na njemu se može stvoriti nakupina prljavštine, ulja i znoja što uzrokuje stvaranje bakterija i kožnih osipa. Auč...

via GIPHY

Mary Begović Johnson, viša menadžerica za znanstvene komunikacije u Procter & Gambleu, smatra kako bismo se svi trebali pridržavati pravila "što je nešto bliže vašem tijelu, to se češće treba prati."

via GIPHY

Budući da su grudnjaci u intimnom kontaktu s vašim tijelom, preporuča se prati ih svaki tjedan, a ako je potrebno i ako se pretjerano znojite, čak i nakon svakog trošenja, objašnjavaju stručnjaci.

Ona također dodaje: "Ako nosite sportski grudnjak i vježbate te tako lučite velike količine znoja, onda taj grudnjak obavezno treba oprati prije no što ga sljedeći put nosite."

Nadamo se da ćeš se ubuduće držati ovih malih pravila, jer, ne kaže se uzalud ‘da je čistoća pola zdravlja’.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Ne znam baš