Stiglo nam je ljeto, a povodom toga donosimo vam recept za hrskave kozice panirane u kokosu! Ljeti volimo laganu, pretežito morsku hranu koja se lako kombinira uz osvježavajuće vino ili koktele. Upravo takvo jelo su ove kozice! Isprobaj ih i uživaj u ljetu!
SASTOJCI
- panko mrvice 1,25 šalica
- naribani kokos 0,75 šalica
- sol 1 žličica
- svježe mljeveni crni papar 0,75
- žličica gustin (kukuruzni škrob) 1 šalica
- jaje 2 kom
- kozice 500 g
- suncokretovo ulje 1 l
- tajlandski slatko-ljuti umak
POSTUPAK
- Panko mrvice, kokos, 1/4 žličice papra i 1/4 žličice soli pomiješaj u srednjoj zdjelici ili dubokom tanjuru, piše miss7.
- U drugu zdjelicu ili duboki tanjur stavi 1 šalicu gustia i 1/4 žličice soli i dobro promiješaj.
- U treću zdjelicu stavi 2 velika jaja i 1/4 žličice soli te dobro izmuti.
- Očišćene kozice osuši kuhinjskim ubrusom, dodaj ostatak količine soli (1/2 žličice) i 1/2 žličice papra.
- Jednu po jednu kozicu prvo uvaljaj u smjesu gustina, istresi višak pa umoči u mješavinu jaja i soli. Pusti da se višak jaja ocijedi te potom kozice uvaljaj u mješavinu panko mrvica i kokosa. Lagano pritisni mrkvice da se bolje prime za kozicu. Stavi na tanjur sa strane i ponovi postupak s preostalim kozicama.
- Zagrij ulje, treba postići temperaturu od 185 stupnjeva.
- U serijama od 5-6 kozica prži kozice u dobro zagrijanom dubokom ulju, preokreni ih kad bude potrebno. Kozice trebaju dobiti zlaćano-smeđu boju, za to će trebati 1 i 1/2 do 2 minute.
- Kozice stavi na tanjur s kuhinjskim ubrusom da upije višak masnoće.
- Kozice panirane u kokosu posluži odmah, dok su još vruće, uz tajlandski slatko-ljuti umak.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.