Prvi 172 pregleda 08. lipnja 2025.

Kozice panirane u kokosu: Savršeno jelo za ljeto!

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

Stiglo nam je ljeto, a povodom toga donosimo vam recept za hrskave kozice panirane u kokosu! Ljeti volimo laganu, pretežito morsku hranu koja se lako kombinira uz osvježavajuće vino ili koktele. Upravo takvo jelo su ove kozice! Isprobaj ih i uživaj u ljetu!

SASTOJCI

  • panko mrvice 1,25 šalica
  • naribani kokos 0,75 šalica
  • sol 1 žličica
  • svježe mljeveni crni papar 0,75
  • žličica gustin (kukuruzni škrob) 1 šalica
  • jaje 2 kom
  • kozice 500 g
  • suncokretovo ulje 1 l
  • tajlandski slatko-ljuti umak

 | Autor: Ivica Galovic/PIXSELL, Canva Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

POSTUPAK

  1. Panko mrvice, kokos, 1/4 žličice papra i 1/4 žličice soli pomiješaj u srednjoj zdjelici ili dubokom tanjuru, piše miss7
  2. U drugu zdjelicu ili duboki tanjur stavi 1 šalicu gustia i 1/4 žličice soli i dobro promiješaj.
  3. U treću zdjelicu stavi 2 velika jaja i 1/4 žličice soli te dobro izmuti.
  4. Očišćene kozice osuši kuhinjskim ubrusom, dodaj ostatak količine soli (1/2 žličice) i 1/2 žličice papra.
  5. Jednu po jednu kozicu prvo uvaljaj u smjesu gustina, istresi višak pa umoči u mješavinu jaja i soli. Pusti da se višak jaja ocijedi te potom kozice uvaljaj u mješavinu panko mrvica i kokosa. Lagano pritisni mrkvice da se bolje prime za kozicu. Stavi na tanjur sa strane i ponovi postupak s preostalim kozicama.
  6. Zagrij ulje, treba postići temperaturu od 185 stupnjeva.
  7. U serijama od 5-6 kozica prži kozice u dobro zagrijanom dubokom ulju, preokreni ih kad bude potrebno. Kozice trebaju dobiti zlaćano-smeđu boju, za to će trebati 1 i 1/2 do 2 minute.
  8. Kozice stavi na tanjur s kuhinjskim ubrusom da upije višak masnoće.
  9. Kozice panirane u kokosu posluži odmah, dok su još vruće, uz tajlandski slatko-ljuti umak.


 

Tvoja reakcija?