Prvi 1496 pregleda 11. srpnja 2022.

Kozlić Simba ima uši duge preko pola metra i još rastu!

AKHTAR SOOMRO/Reuters/Pixsell

Uzgajivač koza iz Pakistana proslavio se s kozlićem Simbom čija dužina ušiju iznosi više od pola metra i još uvijek ne prestaju rasti

Kozlić Simba iz Pakistana svojim je ušima koje su duge preko pola metra osvojio srca tisuća ljudi, a najzanimljivije je to što njegove uši i dalje rastu!

 | Autor: AKHTAR SOOMRO/Reuters/Pixsell AKHTAR SOOMRO/Reuters/Pixsell

Kako piše 24sata, svako Simbino uho dugačko je 54 centimetra, a njegov uzgajivač Mohamad Hasan Naredžo poslao je podatke o njemu u Guinnessovu knjigu rekorda, iako nije siguran da se u njoj evidentiraju takva mjerenja.

 | Autor: AKHTAR SOOMRO/Reuters/Pixsell AKHTAR SOOMRO/Reuters/Pixsell

Kad je Simba došao na svijet, uši su mu bile duge 48 centimetara. Narasle su još 7,5 centimetara u nešto više od mjesec dana, a nema znakova da će tu stati.

"Dobio je poseban baršunasti povez za uši, pa može trčati i igrati se s lakoćom, a da mu se one ne zapetljaju", ispričao je Naredžo za Reuters.

 | Autor: AKHTAR SOOMRO/Reuters/Pixsell AKHTAR SOOMRO/Reuters/Pixsell

Naredžo Simbu hrani tri puta na dan, a poduzeo je i druge korake kako bi zaštitio njegovu dobrobit - crni konac oko njegovog grla kako bi ga zaštitio od uroka. "Urok može uništiti planinu. On je samo kozlić sa statusom slavne osobe”, rekao je Naredžo.

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?